onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
135 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Atatürk’ün şapka inkılabı sırasında Kastamonu’daki tutumu, onun şu kişisel özellikleri ile ilişkilendirilebilir:

  • Cesaretli ve kararlı olması: Atatürk, yeni bir başlık olarak şapkayı ilk defa Kastamonu’da giyerek halka örnek oldu. Şapka giymenin dinle ilgisi olmadığını ve medenî bir kıyafet olduğunu açıkça söyledi. Şapka inkılabına karşı çıkanlara karşı tavizsiz bir tutum sergiledi.
  • Halkı iyi tanıması ve halkın nabzını iyi tutması: Atatürk, Kastamonu’da kendisini ilk defa görecek olan halkın şapkaya alışmasını sağlamak için beyaz bir şapka giydi. Halkın dini duygularına saygılı davrandı ve şapka inkılabının dinle ilgisi olmadığını anlattı. Halkın tepkisini ölçerek şapka inkılabının yasalaşmasını sağladı.
  • Yenilikçi ve çağdaş olması: Atatürk, kılık kıyafette modern dünya ile birlikte hareket etmenin gerekliliğine inanıyordu. Şapka inkılabı ile Türk halkının dış görünümünü medenileştirmeyi ve uluslararası kıyafeti benimsemeyi amaçladı. Şapka inkılabının Türk kültürüne ait değerleri koruyacağını ve geliştireceğini vurguladı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...