onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
85 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Laktozsuz süt, laktoz intoleransı olan kişiler için özel olarak üretilen bir süt çeşididir. Laktoz intoleransı, sütte bulunan laktoz adlı şekerin bağırsaklarda sindirilememesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Laktozsuz sütün üretim sürecinde, laktozun parçalanmasını sağlayan laktaz enzimi ilave edilir ve böylece laktoz glikoz ve galaktoza dönüşür. Bu sayede laktozsuz süt, bağırsaklarda problem yaratmadan sindirilebilir.

Laktozsuz sütün, normal sütten besin değeri olarak hiçbir farkı yoktur. Protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından diğer sade sütlerle aynıdır. Laktozsuz sütün üretim sürecinde, sütün besin değerleri olduğu gibi korunur. Laktozsuz süt, normal süte göre daha tatlı bir lezzete sahiptir. Bu, laktozun glikoz ve galaktoza dönüşmesi sonucu oluşan doğal bir tatlılıktır. Laktozsuz sütün kalorisi de normal sütle aynıdır. Dolayısıyla laktozsuz süt, kilo aldırmaz veya zayıflatmaz. Laktozsuz sütün faydası, laktoz intoleransı olan kişilerin rahatlıkla süt tüketebilmelerini sağlamasıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...