onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
85 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Uygur Devleti’nde kadınların sosyal hayata etkileri şunlardır:

  • Uygur Devleti’nde kadın ve erkek eşitliği bulunmaktaydı. Kadın ve erkek ayrımı yapılmamaktaydı. Kadınlar da erkekler gibi eğitim almakta, spor yapmakta, ata binmekte ve ok atmaktaydı.
  • Uygur Devleti’nde hatunlar devletin karar alma süreçlerinde görev almaktaydı. Kağanlar eşleriyle beraber devleti yönetmekteydi. Buyruklara hem kağan hem de hatun adına imza atılmaktaydı.
  • Uygur Devleti’nde kadınlar sosyal hayatın içinde yer almaktaydı. Kadınlar misafirperverliğin, namusun, merhametin ve cefanın adası olarak bilinmekteydi. Kadınlar aynı zamanda sanat, edebiyat, tıp gibi alanlarda da eserler vermişlerdi.
  • Uygur Devleti’nde kadınlar Türk kültürünün devamını sağlamışlardı. Kadınlar Türk töresine, Türk diline ve Türk inancına bağlı kalmışlardı. Kadınlar aile içinde ana hakkını korumuşlardı.
  • Uygur Devleti’nde kadınlar devletin savunmasına da katkıda bulunmuşlardı. Kadınlar gerektiğinde savaşa katılmışlardı. Kadınlar ayrıca devletin yıkılmasından sonra da Türk varlığını sürdürmek için mücadele etmişlerdi.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...