onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
54 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Mevali, eski zamanlarda, İslam tarihinden önce insanların bir kabileye katılarak kölelik yapmasına verilen addır. Mevali politikası köleliğin sürdürülmesi ve Arap Milliyetçiliği ile birlikte ırkçılık ile ilgili bir politikanın izlenmesine de denir.

Emevilerin Mevali politikası ve uygulanan siyaseti sonrasında iç çatışmalar ve kargaşalar yaşanmıştır. Bu iç karışıklıklar ve kargaşalar Emevi devletinin yıkılmasında etkili olmuştur. Arap olmayanın Araplar kadar değerli görülmediği bu politika ile devletin ayrıştırıcı bir tutum sergilemesi insanların bir biri ile olan bağlarını ayrıştırmış toplum bölünmüştür. Toplumun bölünmesi gibi büyük çapta bir sosyal neden her devletin yıkılışını etkileyebileceği gibi Emevi Devletinin de yıkılışını etkilemiştir. Sadece Arap olanın değerli görüldüğü ve diğer tüm milletlerin ayrıştırılması, İslam’ın arka plana alınıyor olmasıyla devletin doğrudan yıkılmasına etki etmiş bir nedendir mevali politikası.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...