onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
32 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Miraç Kandili, “İslam’da Hz. Peygamber (s.a.s)’ in göğe yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edilmesi olayı”na verilen addır.

Miraç Kandili, İslam dininde önemli bir yere sahip olan ve Recep ayının 27. gecesinde kutlanan kutsal bir gecedir. Bu gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilir.

Miraç kelimesi, göğe çıkma ve yükselme anlamlarına gelir. Bu olay, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay önce gerçekleşmiştir. Bu gece, Peygamber Efendimiz’in pek çok ruhani ahval ve ikrama kavuştuğu, hiçbir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere ulaştığı bir gece olarak kabul edilir.

Miraç Kandili’nde ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine “namaz” hediye edilmiştir. Beş vakit namaz farz kılınmıştır. Ayrıca, Peygamberimize (s.a.v) “Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir!” müjdesi verilmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...