onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
115 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İntansif tarım, topraktan yüksek verim elde etmek amacıyla çeşitli yöntemlerin uygulandığı bir tarım metodudur. İntansif tarımda; modern, bilimsel ve teknolojik yöntemler kullanılmaktadır. Az gider ve az emekle yapılan ekstansif tarımın tam tersidir.

İntansif tarımda, toprağın potansiyeline, coğrafi ve iklim şartlarına, ekilen ürüne bağlı olarak en çok ürünün alınması için güncel teknolojiler kullanılır. Üstelik intansif tarım uygulamalarının içinde hayvancılık yöntemleri de vardır. Yüksek et ve süt miktarı elde etmek ise intansif tarımın hayvancılıktaki hedefidir.

İntansif tarımda, mekanizasyondan ilaçlamaya, sulamadan gübrelemeye, tohum ıslahından hayvancılığa kadar farklı teknikler araç olarak kullanılır. Ayrıca daha iyi sonuç almak için insan emeğinin yerine makine kullanımına, yatırım yapılmış tesislere, pazarlama stratejilerine başvurulur. İntansif tarımda nadas uygulaması en aza indirilir veya kaldırılır. Yılda birden fazla ürün alınır.

İntansif tarım, tarihin en eski tarım yöntemlerinden biridir. İlk olarak 1930’da ABD’nin kuzeybatı bölgesinde uygulanmıştır. Bu yöntem geniş alanların tarıma açılmasına neden olmuştur. Fakat ekilen ürünler kuraklığa dayanıklı buğday, arpa, çavdar gibi bazı tahıl türleridir. Günümüzde, Arjantin, Kanada, Rusya, Avustralya, Merkezi Asya, Afganistan, Pakistan, Türkiye, Çin, Hindistan, Sudan, İran’da geniş alanlarda intansif tarım uygulanmaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...