onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
52 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Karadeniz Bölgesi’nin iklimi şöyle tanımlanabilir:

  • Karadeniz Bölgesi’nin iklimi, okyanusal iklim ve yağışlı dönencealtı iklimi olarak sınıflandırılan bir iklim türüdür. Bu iklim türü, Batı Avrupa, Yeni Zelanda, Çin ve ABD’nin güneydoğu kıyılarında da yaygındır.
  • Karadeniz Bölgesi’nin iklimi, yıllık ortalama sıcaklıklarının düşük olması ve yüksek nem oranı nedeniyle nemli bir iklimdir. Kış aylarında hava sıcaklığı genellikle -10°C ile 5°C arasındadır ve buzul havalar sıklıkla görülür. Yaz aylarında ise hava sıcaklığı ortalama 20°C ile 25°C arasındadır.
  • Karadeniz Bölgesi’nin iklimi, yıllık ortalama yağış miktarının yüksek olması nedeniyle çok yağışlı bir iklimdir. Yağış miktarı 500 ile 999 mm arasında değişir. Yağışlar daha çok yağmur şeklindedir. Yağışların en fazla olduğu mevsim sonbahar, en az olduğu mevsim ise ilkbahardır.
  • Karadeniz Bölgesi’nin iklimi, rüzgarın güçlü olması nedeniyle sıklıkla fırtınalar görülür. Bu fırtınalar, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan volkanik yapı nedeniyle, yüksek basınç ve düşük basınç arasındaki değişikliklerden kaynaklanır.
  • Karadeniz Bölgesi’nin iklimi, yılın çoğu zamanı bulutlu ve sisli geçer. Güneşli gün sayısı azdır. Bu nedenle deniz turizmi gelişmemiştir .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...