onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
77 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Ege Bölgesi’nin 8 ili vardır. Bunlar şunlardır:

  • Afyonkarahisar: Ege Bölgesi’nin yüz ölçümü olarak en büyük ili olan Afyonkarahisar, İç Batı Anadolu Bölümü’nde yer alır. Termal turizm, haşhaş üretimi ve sucuk üretimi ile tanınır. Afyonkarahisar’ın 18 ilçesi vardır.
  • Aydın: Ege Bölgesi’nin kıyı kesiminde yer alan Aydın, tarihi ve kültürel zenginliği ile dikkat çeker. Efes, Milet, Didim gibi antik kentler; Kuşadası, Didim, Güzelçamlı gibi turistik yerler Aydın’ın ilgi çeken noktalarındandır . Aydın’ın 17 ilçesi vardır.
  • Denizli: Ege Bölgesi’nin güneyinde yer alan Denizli, doğal güzellikleri ve tekstil sektörü ile önemli bir ildir. Pamukkale, Hierapolis, Honaz Dağı Milli Parkı gibi yerler Denizli’nin görülmeye değer yerlerindendir . Denizli’nin 19 ilçesi vardır.
  • İzmir: Ege Bölgesi’nin en büyük ve en gelişmiş ili olan İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehridir. Tarihi, kültürel, doğal ve ekonomik açıdan çok zengin bir ildir. Bergama, Efes, Çeşme, Foça, Urla gibi yerler İzmir’in turistik cazibe merkezleridir . İzmir’in 30 ilçesi vardır.
  • Kütahya: Ege Bölgesi’nin doğusunda yer alan Kütahya, İç Batı Anadolu Bölümü’nde bulunur. Seramik sanatı, termal kaynakları ve tarihi eserleri ile ünlü bir ildir . Kütahya’nın 13 ilçesi vardır.
  • Manisa: Ege Bölgesi’nin kuzeyinde yer alan Manisa, tarım ve sanayi açısından gelişmiş bir ildir. Zeytin, üzüm, incir gibi ürünler yetiştirilir. Mesir macunu festivali, Yörük Ali Efe gibi folklorik unsurlar Manisa’nın kültürünü yansıtır . Manisa’nın 17 ilçesi vardır.
  • Muğla: Ege Bölgesi’nin güneybatısında yer alan Muğla, Menteşe Yöresi’nde bulunur. Turizm sektörünün en önemli merkezlerinden biridir. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça gibi yerler Muğla’nın popüler tatil beldeleridir . Muğla’nın 13 ilçesi vardır.
  • Uşak: Ege Bölgesi’nin doğusunda yer alan Uşak, İç Batı Anadolu Bölümü’nde yer alır. Halıcılık ve dericilik gibi geleneksel el sanatları ile tanınır. Ulubey Kanyonu ve Clandras Köprüsü gibi doğal güzelliklere sahiptir . Uşak’ın 6 ilçesi vardır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...