onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
135 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Matbaa olmasaydı hayatımızda pek çok değişiklik olurdu. Örneğin:

  • Kitaplar, gazeteler, dergiler gibi yazılı kaynaklara ulaşmak çok zor ve pahalı olurdu. Çünkü bunlar elle yazılmak veya ahşap kalıplarla basılmak zorunda kalırdı. Bu da hem zaman hem de emek gerektirirdi.
  • Bilgi paylaşımı ve yayılması çok yavaş olurdu. Çünkü yazılı kaynakların azlığı ve pahalılığı nedeniyle insanlar bilgiye erişimde sınırlı kalırdı. Bu da bilimsel, kültürel, sosyal ve siyasi gelişmeleri engellerdi.
  • Eğitim imkanları kısıtlı olurdu. Çünkü okuma-yazma oranı düşük olurdu. Okullarda ve üniversitelerde ders kitapları, ansiklopediler, sözlükler gibi kaynaklardan yararlanmak mümkün olmazdı. Öğrenciler ve öğretmenler bilgiye ulaşmak için çok çaba harcamak zorunda kalırdı.
  • Kültürel çeşitlilik azalırdı. Çünkü farklı dillerde, farklı kültürlerden, farklı türlerde eserler okumak zorlaşırdı. İnsanlar kendi kültürleri dışında başka kültürleri tanımakta güçlük çekerdi. Bu da hoşgörü ve anlayış eksikliğine yol açardı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...