onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
63 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Gök taşları dünya atmosferine girdiği sırada yaşanan sürtünme olayı nedeniyle daha fazla ısınır. Bu erime derecesinde daha yüksek olan ısınmayla birlikte gök taşının yüzeyi erimeye başlar. Gök taşının atmosferde yaşadığı yüksek ısıdaki sürtünmeden dolayı hızı yavaşlar ve bunun sonucu olarak da yüzeyinde siyah renkte bir füzyon tabakası oluşur.
Füzyon kaplaması gök taşının yeni düşüp düşmemesine bağlı olarak siyah veya kahverengi olabileceği gibi soluk ve parlakta olabilir.
Dünya üzerine düşen gök taşının füzyon kaplaması bir süre sonra paslanabilir ve bu paslanma gök taşının yüzeyinde kahverengi ve kızılımsı bir renk oluşturabilir. İlerleyen zamanlarda bu füzyon kaplaması kısmen ya da tamamen aşınabildiği gibi gök taşının yüzeyinde çok küçük çatlaklar oluşmasına da neden olur.
Dünya atmosferine giren gök taşlarının birçoğunun üzerinde sığ çukurlar oluşmaya başlar. Regmaglypts adı verilen bu çukurlar, genellikle demir meteoritlerin üzerinde sıkça bulunur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...