onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
137 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Rip akıntısı, kıyıya ulaşan dalgaların geri dönüşleri sırasında oluşan güçlü ve tehlikeli bir akıntıdır. Kıyıya ulaşan dalgalara tepki olarak oluşur. Pek çok sahilde rip akıntısı kıyıya dik olarak meydana gelir. Rip akıntısı ancak yüksekten bakıldığında dikkatli gözle anlaşılır.

Rip akıntısı, deniz dibindeki kum tepelerinden kırılan dalgaların çukur bölgelere hareket etmesinden oluşur. Deniz suları kıyıdan açığa doğru hızla hareket eder. Dalga yüksekliği arttıkça rip akıntısının gücü de artar. Rip akıntısı en çok rüzgarlı, dalgalı, fırtınalı havalarda ve Karadeniz sahillerinde görülür.

Rip akıntısına kapılmanın en büyük nedeni paniktir. Rip akıntısına kapılınca, sahile yüzmeye çalışmak yerine, akıntının sizi götürmesine bir süre izin vermek ve sonra yanlara doğru yüzmek gerekir. Rip akıntısına kapılma riskini azaltmak için, dalgalı havalarda denize girmemek, cankurtaran ve sağlık ekibi bulunan sahil ve plajları tercih etmek, çocukları denizdeyken gözden ayırmamak ve can yeleği gibi can kurtarma malzemeleri kullanmak önemlidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...