onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
67 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kuantum teknolojiler, kuantum mekaniğinin kurallarına dayanan ve klasik teknolojilerden farklı özellikler sunan bilim ve mühendislik alanlarıdır. Kuantum teknolojiler, günümüzde lazerler, tranzistörler, yarı iletken cihazlar ve MRI görüntüleyiciler gibi cihazlarda kullanılmaktadır. Ayrıca, kuantum teknolojileri gelecekte çok daha yaygın ve etkili bir şekilde kullanılması beklenmektedir. Kuantum teknolojileri temel olarak dört alanda kullanılır:

  • Kuantum sensörler: Kuantum sensörler, frekans, elektrik/manyetik alan ve sıcaklık gibi fiziksel nicelikleri oldukça hassas şekilde ölçebilirler. Ayrıca kuantum sensörler değişik uygulamaları ile uydulardan uçaklara farklı alanlarda kullanılabilir.
  • Kuantum hesaplama: Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarlardan farklı olarak kubitlerle işlem yapar ve veri saklar. Bu sebeple de hesaplamaları süper bilgisayarlardan bile hızlı şekilde yaparlar. Dolayısıyla hızlı bilgisayarlara ihtiyaç duyulan havacılık, tıp, kriptografi, simülasyon ve optimizasyon gibi alanlarda birçok problemin oldukça hızlı çözülmesini sağlayacaktır.
  • Kuantum (güvenli) iletişim: Kuantum bilgisayarların mevcut kriptografik sistemleri kolayca kırabileceği ve ciddi bir güvenlik açığı oluşacağı fark edilince, bu alanda da çalışmalar başlamıştır. Bu doğrultuda kuantum güvenli iletişim mekanizmaları (algoritmalar, anahtarlama sistemleri, kimlik denetleme) üzerinde çalışılmaktadır.
  • Kuantum simülasyon: Kompleks kuantum sistemlerinin süper bilgisayarlar ile modellenmesi mümkün değilken, kuantum simülatörler buna olanak vermektedir. Kuantum simülatörler, moleküler yapılar, malzeme özellikleri ve kuantum algoritmaları gibi alanlarda kullanılabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...