onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
76 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Aşağıdaki görsellerde hareket eden bazı cisimler görülmektedir. Buna göre bu cisimlerin hareket özellikleri aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap: B

A) Dönme – Sallanma – Hızlanma

B) Yavaşlama – Dönme – Sallanma

C) Yavaşlama – Sallanma – Dönme

Yandaki görselde Ahmet’in topa vurması ve kalecinin bu topu tutması görülmektedir.
Görselle ilgili olarak;
I. Ahmet topa itme kuvveti uygulamaktadır,
II. Kaleci topa çekme kuvveti uygulamaktadır,
III. Kaleci topa kuvvet uyguladığında top yavaşlar ifadelerinden hangileri doğrudur?

Cevap: B

A) I veII B) I veIII C) I, II ve III

Çarpışan oyuncak arabalar……yön değiştirme…hareketi yapar.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?

A) hızlanma B) dönme C) yön değiştirme

Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Tuna Yayınları 

Aşağıdakilerden hangisi hareketli varlıkların sebep olabileceği tehlikelerle ilgili değildir?

A) Vantilatöre dokunmak
B) Yazı yazmak
C) Topa ayağıyla vuran kişinin önünde durmak

Cevap: B

Yandaki görseli inceleyen bir öğrenci;
I Koşarken hızlanma hareketi yaparız,
II. Okul koridorlarında koşmak tehlikeli sonuçlara sebep olabilir,
III. Okul koridorlarında koşmakta bir sakınca yoktur.
ifadelerinden hangilerini söylemiş olabilir?

A) I veII B) II ve III C) I, II ve III

Cevap: A

Daldan düşen elma ne tür bir hareket yapar?

A) Sallanma
B) Hızlanma
C) Yön değiştirme

Cevap: B

Yandaki görselde bisiklete binmiş bir çocuk görülmektedir. Görselle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

A) Bisikletin tekerleri ve pedalları dönme hareketi yapmaktadır.
B) Çocuğun kask takması güvenlik için ye- terlidir.
C) Frene basınca bisiklet yavaşlama hareketi yapar.

Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları Tuna Yayınları 

I. Hızlanır.
II. Durur.
III. Yavaşlar.
Hareketli bir cisme hareket yönüne ters yönde bir kuvvet uygulandığın da cisim, yukarıdaki hareketlerden hangilerini yapabilir?

A) I ve II B) I ve III C) II ve III

Cevap: C

I. Duran bir cismi harekete geçirebilir.
II. Hareketli bir cismi durdurabilir.
III. Hareketli bir cismi hızlandırabilir.
Yukarıda verilenlerden hangileri kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerindendir?

A) I ve III
B) II ve III
C) I, II ve III

Cevap: C

I.Çığ – II.Sel – III.Otomobilin Frenine Basılması

Yukarıdakilerden hangileri hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikelerle ilgilidir?
A) I veII B) I veIII C) II ve III

Cevap: A

Onlineodev.com, ödevlerinizde başarıya ulaşmanız için size destek olur.!

2024 LGS Matematik Soru Çözümleri

...