onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
83 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Ay yüzeyinde yaşamın bulunmamasının ana nedeni Ay'ın bir atmosfere sahip olmamasıdır. Bu açıdan oksijen bulunmaz ve oksijenli solunum yapan canlılar Ay yüzeyinde solunum gerçekleştiremezler. Bu açıdan Ay'da atmosferin bulunması, oksijen bulunması yaşam olması için gereklerden bir tanesidir.

Ay, Dünya'nın doğal uydusudur. Dünya etrafında dolanma hareketi gerçekleştirdiği gibi kendi ekseni etrafında da döner. Dünya'ya kıyasla günümüzde Ay yüzeyinde yaşam doğal şartlar altında mümkün değildir.

Ay yüzeyinde yaşamın bulunmamasının ana nedeni Ay'ın bir atmosfere sahip olmamasıdır. Ay'da bir atmosfer bulunsaydı hem canlı yaşamı için gerekli oksijen gazı bulunurdu hem de Güneş aracılığı ile iletilen ultraviyole ışınları bu atmosferden geçerken süzülürdü.

Güneş, Dünya açısından yaşamın kaynağı olarak ifade edilir. Buna karşın canlılar için de ölümcül ışınlar yayar. Dünya atmosferi canlıları bu tehlikeli ışınlardan korur. Ay ise bu ışınları durduracak bir atmosfere veya gazlara sahip değildir. Böylece tüm ışınlar Ay yüzeyine ulaşır. Hava bulunmaması ise Ay yüzeyinin çok sıcak ve çok soğuk olmasına neden olur. Bu koşullar ise canlı yaşamı için elverişli koşullar değildir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...