onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
28 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Genel olarak şu sebepler sayılabilir:

  • Türkler, İslam dininden önce de tek tanrıya inanan bir milletti. Gök Tanrı inancında Türkler, yaratıcıya Tengri (Tanrı) diyorlardı. Bu inanç, İslam’ın tevhid anlayışıyla uyumluydu.
  • Türkler, ahiret inancına, cennet ve cehennem anlayışına sahipti. İslam dininde de bu inançlar vardı. Türkler, atalarının ruhlarına kurban keserek onların azapta kalmamasını diliyorlardı.
  • Türkler, ahlak kurallarına önem veren bir milletti. İslam dininde de ahlak kuralları önemliydi. Türkler, namus, temizlik, adalet gibi değerlere sahipti.
  • Türkler, cihat ve gaza anlayışına sahipti. İslam dininde de cihat ve gaza anlayışı vardı. Türkler, din için savaşmayı ve cihan egemenliği kurmayı hedefliyordu.
  • Türkler, İslam dininin hoşgörülü olmasından etkilendi. İslam dininde diğer dinlere saygı vardı. Türkler de diğer dinlere karşı hoşgörülü bir milletti.

Bu sebeplerden dolayı Türkler, İslam dinini kabul etti. Ancak bu süreç kolay olmadı. Türklerin İslam’la ilk teması 7. yüzyılda Abbasi halifeliği ile oldu. Ancak Türklerin büyük çoğunluğu 10. yüzyılda Selçuklular döneminde Müslüman oldu. Bazı Türk boyları da daha sonra Osmanlı İmparatorluğu ile Müslüman oldu.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...