293 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 60, 61 Cevapları - Dörtel Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Sayfa 60 Cevapları

1. Namaz ibadetinin dinimizdeki önemini ayet ve hadislerle açıklayınız.

Cevap:

Namaz, İslam’ın beş temel esasından biridir ve kulların bütün varlığıyla Rabbine yönelişinin sembolüdür. İşte namazın önemini vurgulayan bazı ayetler: Devamı..

2. Niçin namaz kılarız? Anlatınız.

Cevap: 

Namaz, İslam’ın beş temel sütunundan biridir ve Müslümanların günlük yaşamlarında önemli bir rol oynar. İşte namaz kılmanın bazı nedenleri: Devamı..    

3. Namazın dışındaki ve içindeki farzları sıralayınız.

Cevap:

Namazın farzları iki gruba ayrılır: Namazın dışındaki farzlar ve namazın içindeki farzlarDevamı..

4. Namazın birey ve toplum açısından ne gibi faydaları vardır? Anlatınız.

Cevap:

Namazın birey ve toplum açısından birçok faydası bulunmaktadır. İşte bazıları: Devamı..

5. Cemaatle kılınan namaz ile tek başına kılınan namaz arasında ne gibi farklar vardır? Söyleyiniz.

Cevap:

Cemaatle kılınan namaz ile tek başına kılınan namaz arasında birkaç önemli fark bulunmaktadır: Devamı..

6. Zekeriya Peygamber (a.s.) hakkında kısaca bilgi veriniz.

Cevap:

Hz. Zekeriya (a.s.), İsrail oğullarına gönderilen bir peygamberdir. Devamı..  

B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz?

A) Konuşmak

B) Uyumak
C) Tuvalet ihtiyacını gidermek
D) Bayılmak

Cevap: A

2. Elleri dirseklerle beraber yıkamak

II. Yüzü yıkamak

III. Ağzı ve burnu temizlemek

IV. Ayakları topuklarla beraber yıkamak

Yukarıdakilerden hangisi, abdestin farzları arasında yer almaz?

A) I

B) II

C) III

D) IV

Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi, boy abdestinin farzlarından biri değildir?

A) Bütün vücudu yıkamak

B) Başı mesh etmek

C) Ağzı suyla temizlemek

D) Burnu suyla temizlemek

Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisi, kamette yer alan ifadelerden biridir?

A) Lâilâhe illallah

B) Allâhü ekber

C) Kad kâmeti’s-salâh

D) Hayye ale’s-salâh

Cevap: C

I. Rükûda iken “Sübhâne Rabbiyel azîm.” denir.

II. Secdede iken “Esselâmü aleyküm verahmetullah.” denir.

III. Namazın sonunda, “Sübhâne Rabbiyel a’lâ.” denir.

IV. Rükûdan kalkarken “Semiallâhü limen hamideh.” denir.

5. Yukarıdaki bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

Cevap: B

6. Aşağıda belirtilen namazların hangisinin cemaatle kılınması şarttır?

A) Teravih namazı

B) İkindi namazı

C) Yatsı namazı

D) Bayram namazı

Cevap: D

Sayfa 61 Cevapları

7. Aşağıdakilerden hangisi namazı bozmaz?

A) Selam almak

B) Esnemek

C) Bir şey yemek

D) Bir şey içmek

Cevap: B

8. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Teheccüt namazı kılmak farzdır.

B) Cenaze namazı kılmak farz-ı kifayedir.

C) Bayram namazı kılmak vaciptir.

D) Tövbe namazı kılmaz nafiledir.

Cevap: A

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlarla tamamlayınız.

Cevap: teyemmüm, yüz, kollar, Kâbe, ezan, cemaatle, iki, on, farzı, sünnet

Suyun bulunmaması ya da hastalık vb. sebeplerle kullanılamaması durumunda abdest veya boy abdesti yerine teyemmüm yapılır.

Teyemmüm, niyet edilip elleri toprağa sürüldükten sonra yüz ve kollar mesh edilerek yapılır.

Namazlar Kâbe yönüne dönülerek kılınır.

Her gün beş kez, farz namazların vaktinin geldiğini haber vermek için ezan okunur.

Cuma namazının cemaatle kılınması gerekir.

Bayram namazı yılda iki kez kılınır.

Öğle namazı on rekâttır.

Akşam namazının önce farzı sonra sünnet kılınır.

Ç. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara ise “Y” yazınız.

Cevap:

(D) Abdesti bozan her şey teyemmümü de bozar.
(D) Niyet etmek, teyemmümün farzlarından biridir.
(D) Cenaze namazı ayakta kılınır, rükû ve secdesi yoktur.
(Y) Teravih namazı, yatsı namazından önce kılınır.
(D) Beş vakit namaz evde de camide de kılınabilir.
(Y) Teravih namazının kılınması farzdır.
(D) Cuma namazı, Müslümanların kaynaşmasına, birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı sağlar.
(Y) Cenaze namazını kılmak sünnettir.
(D) Kunut duaları, vitir namazında okunur.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...