onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
82 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
  • Kış uykusu, soğuk ve kurak mevsimlere karşı koyabilmek için canlı varlıkların yapısında görülen olayların tümü olarak tanımlanır. Kış uykusu esnasında hayvanlarda vücut sıcaklığı normalin altına düşer ve kalbin atım sayısı azalır. Bütün canlılar kış uykusuna yatmaz.
  • Kaplumbağa, karınca, ayı gibi bazı canlılar kış uykusuna yatarlar çünkü bu sayede enerji tasarrufu yaparlar. Kış mevsiminde yiyecek bulmak zorlaştığı için, hayvanlar vücutlarında depoladıkları yağları kullanarak yaşamlarını sürdürürler. Kış uykusuna yatan hayvanlar, metabolizmalarını yavaşlatarak daha az enerji harcarlar.
  • Kış uykusu ayrıca hayvanların soğuktan korunmasına da yardımcı olur. Hayvanlar kış uykusuna yatmadan önce kendilerine uygun bir barınak bulurlar. Bu barınaklar, hayvanların vücut ısısını korumalarına ve dışarıdaki dondurucu havadan etkilenmemelerine olanak sağlar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...