129 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">Doğu Anadolu&#039;nun Ermenilere verilmesini önlemek amacı ile kurulan yararlı cemiyetimiz nedir?</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Doğu Anadolu’nun Ermenilere verilmesini önlemek amacı ile kurulan yararlı cemiyetimiz, Vilâyât-ı Şarkiye Müdâfaa-i Hukuk-ı Milliye CemiyetidirBu cemiyet, 2 Aralık 1918’de Erzurumlu Raif Hoca ve Süleyman Nazif tarafından İstanbul’da kurulmuşturBu cemiyetin amacı, Anadolu’nun doğu illerinin Ermenilere verilmesini engellemek ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayırmamak idiBu nedenle Doğu Anadolu’da Türk nüfusunun azalmasını önlemek için başka yerlere göçü yasaklamıştırBu doğrultuda Erzurum Kongresi’nin toplanmasını sağlamıştır.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...