onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
71 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Su tasarrufu için şu basit adımları izleyebiliriz:

  • Muslukları ve sifonları tamir edin veya değiştirin: Damlayan musluklar ve sızan sifonlar suyun boşa akmasına neden olur. Bu sorunları gidererek yılda ortalama 10 ton su tasarrufu yapabilirsiniz .
  • Duş alırken suyu kısa süreli kapatın: Duş alırken şampuanlarken veya sabunlarken suyu kapatın. Böylece yılda ortalama 15 ton su tasarrufu yapabilirsiniz .
  • Diş fırçalarken veya tıraş olurken suyu kapatın: Diş fırçalarken veya tıraş olurken musluğu açık bırakmayın. Böylece yılda ortalama 6 ton su tasarrufu yapabilirsiniz .
  • Bulaşıkları ve çamaşırları tam dolmadan makineye koymayın: Bulaşık ve çamaşır makineleri tam dolmadan çalıştırmayın. Böylece yılda ortalama 20 ton su tasarrufu yapabilirsiniz .
  • Bahçe sulamak için yağmur suyunu kullanın: Bahçe sulamak için yağmur suyunu biriktirin veya damla sulama sistemi kurun. Böylece yılda ortalama 30 ton su tasarrufu yapabilirsiniz .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...