onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
57 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Evrenin büyük bir hızla genişlediği öngörüsü evrenle ilgili önceki anlayışları kökten değiştirmiştir. Önceden evrenin statik ve değişmez olduğu düşünülürken, bu öngörü evrenin dinamik ve sürekli değişen bir yapıda olduğunu göstermiştir. Ayrıca evrenin genişlemesi, evrenin başlangıcının da olması gerektiği anlamına gelir. Bu da evrenin sonsuz olmadığı ve bir zamanlar çok sıcak ve yoğun bir noktadan doğduğu fikrini ortaya çıkarmıştır. Bu fikir büyük patlama teorisinin temelini oluşturmuştur.

Büyük patlama teorisi diğer teorilerden farklı olarak birçok fiziksel olguyu açıklayabilmektedir. Örneğin, büyük patlama teorisi evrenin yaşı, yapısı, bileşimi, geçirdiği evreler, geleceği gibi konularda bilimsel tahminler yapmamıza olanak tanır. Ayrıca büyük patlama teorisi kozmik mikrodalga arka plan ışıması, ilk nükleosentez, galaksilerin evrimi, kırmızıya kayma gibi gözlemsel kanıtlarla desteklenmektedir. Bu kanıtlar büyük patlama teorisinin doğruluğunu güçlendirmektedir. Büyük patlama teorisi aynı zamanda evrenin başlangıcında var olan fiziksel yasaların ve temel kuvvetlerin nasıl ortaya çıktığını ve değiştiğini anlamamıza yardımcı olur. Bu da fizik biliminin gelişmesine katkı sağlar.

image


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...