onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
58 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Evrenin başlangıcını açıklayan teori veya hipotezlerden bazıları şunlardır:

  • Büyük Patlama Teorisi, evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan meydana geldiğini savunan evrenin evrimi kuramı ve geniş şekilde kabul gören kozmolojik modeldir. Bu teoriye göre, evren halen genişlemeye devam etmektedir ve geçmişteki belirli bir zamanda sıcak ve yoğun bir başlangıç durumundan itibaren genişlemiştir.
  • Salınımlı Evren Teorisi, evrenin sonunda çökeceğini ve çöktüğü zaman başka bir Büyük Patlama olayının bunu takip edeceğini veya tekrar başlayacağını söyleyen bir hipotezdir. Bu hipoteze göre, evren sonsuz bir döngü içinde genişleyip daralmaktadır.
  • Durağan Evren Teorisi, evrenin her zaman var olduğunu ve değişmediğini iddia eden bir teoridir. Bu teoriye göre, evren genişlemiyor veya daralmıyor, aynı zamanda yeni madde oluşuyor veya yok olmuyordur.
  • Çoklu Evren Teorisi, evrenimizin yalnızca birçok paralel evrenden biri olduğunu ileri süren bir hipotezdir. Bu hipoteze göre, her paralel evren farklı fiziksel yasalara ve sabitlere sahiptir.
  • Kuantum Köpüğü Teorisi, evrenin çok küçük bir kuantum köpüğünden meydana geldiğini öne süren bir hipotezdir. Bu hipoteze göre, kuantum köpüğü, uzay-zamanın en küçük ölçeğinde oluşan rastgele dalgalanmalardır ve bu dalgalanmalar evrenin genişlemesine neden olmuştur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...