180 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188, 189, 190, 191, 192 Cevapları - MEB Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

HATIRLAYALIM

1) Tabloda verilen açılardan yararlanarak boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap

image

2) Aşağıdaki şekillerden çokgen olanları işaretleyiniz.
Cevap:

image

3) Aşağıda verilen tabloyu çokgenlerin özelliklerine göre doldurunuz.
Cevap:

image

4) Aşağıda verilen çokgenlerin alanlarını bulunuz.
Cevap:

15 . 7 = 105 m²

10 . 12 /2 = 120 /2 = 60 m²

18 . 9 = 162 cm²


5) Yarıçap uzunlukları verilen aşağıdaki çemberlerin çevrelerinin kaç π olduğunu hesaplayınız.
Cevap:

2 . π . 8 = 16 π

2 . π . 5,1 = 10,2 π

2 . π . 23/2 = 23 π

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

• Siz de çevrenizden buna benzer açılara örnekler veriniz.
Cevap: Spor yaparken, bina yapımı sırasında açılar kullanılır.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları

ÇÖZÜM SENDE

1) Yanda verilen AOF açısının açıortayı [ OR ise x kaç derecedir?
Cevap: 

15 + 2x = 10 + 20 + x
15 + 2x = 30 +x
x = 15°


2) Yanda verilen açının açıortayını çizmek istediğimizde başlangıç noktası B noktası olan ışın X, Y, Z noktalarının hangisinden geçer?
Cevap: Z noktasından geçer.


3) [ LO, MLN ‘nin açıortayı ve K, L, M noktaları doğrusaldır. m( OLN ) = 65° ise m( KLM ) = ?
Cevap: 

[ LO açıortay olduğu için OLM = 65°

65 + 65 + x = 180°
130 + x = 180
x = 50°


4) [ BL , KBM ‘nın açıortayı; [ BN ise MBO’nın açıortayıdır. A, B, P noktaları doğrusal olduğuna göre m( NBL ) = ?
Cevap:

image

x + x + y + y + 50 = 180°
2x + 2y = 130
x + y = 65°

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...