onlineodev.com 'a hoşgeldiz. Lütfen soru sormaktan ve cevap vermekten çekinmeyiniz
67 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 110 Ders Kitabı Cevapları

1.Aşağıdaki cümlelerde çarpma işlemi ile ilgili verilen ifadeleri kontrol ediniz. Kutuların içine yanlarındaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 9’un 4 katı, 28 eder.
(D) 5 kere 7, 35 eder.
(D) 4 kere 6, 24 eder.
(D) 2’nin 6 katı, 12 eder.
(D) 17’nin 5 katı, 85 eder.
(Y) 8 kere 3, 26 eder.


2. Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
6 x 7 = 42
4 x 8 = 32
5 x 9 = 45
4 x 5 = 20
7 x 8 = 56
9 x 6 = 54
5 x 7 = 35
3 x 8 = 24
4 x 9 = 36


3. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap:
16 x 13 = 208
25 x 21 = 525
17 x 25 =  425
33 x 17 = 561
56 x 15 = 840
205 x 4 = 820
320 x 3 = 960
129 x  7 = 903
136 x 6 = 816
114 x 5 = 570

4. Aşağıdaki 10 ve 100 ile çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

6 x 10 = 60 
24 x 10 = 240
36 x 10 = 360
8 x 100 = 800
5 x 100 = 500
6 x 100 = 600


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 111 Ders Kitabı Cevapları

5.Aşağıdaki tabloda verilen birinci çarpma işlemlerini yapınız. Sonra çarpanlardan birini bir arttırarak veya azaltarak oluşan ikinci çarpma işlemini yapınız. Çarpımın nasıl değiştiğini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:
73 x 2 = 146  → 74 x 2 = 148
32 x 4 = 128 → 32 x 3 = 96
52 x 3 = 156 → 51 x 3 = 153


6. Aslı haftada 3 kitap, Atakan ise haftada 5 kitap okur. Buna göre ikisi bir ayda toplam kaç kitap okur?
Cevap: Bir ayda 4 hafta vardır.
3 x 4 = 12 Aslı’nın bir ayda okuduğu kitap sayısı
5 x  4 = 20 Atakan’ın bir ayda okuduğu kitap sayısı
20 + 12 = 32 bir ayda ikisinin okuduğu toplam kitap sayısı

7. 120 sayısının 8 katının 576 eksiği kaç eder?
Cevap:
120 x 8 = 960 eder.
960 – 576 = 384 eder.


8. Tuğçe 156 sayfalık bir kitabın her gün 20 sayfasını okur. Bir hafta sonunda Tuğçe’nin okuması gereken kaç say fası kalır?
Cevap:
Bir hafta 7 gündür. 20 x 7 = 140 Tuğçe’nin bir haftada okuması gereken sayfa sayısı
156 -140 = 16 sayfa okuması gerekir.


9. Ayla’nın 92 lirası vardır. Nehir’in parası ise Ayla’nın parasının 3 katından 72 lira eksiktir. Buna göre Nehir’in kaç lirası vardır?
Cevap: Ayla’nın parasına Y dersek . 3 x Y – 72 = 96 denklemi ortaya çıkar. 3 x 92 -72 = 204 TL Nehir’in parası.


10. Babaannemin soğan tarlasının eni 8 metredir. Tarlanın boyu ise eninin 9 katıdır. Buna göre soğan tarlasının eni ile boyunun toplam uzunlu ğu kaç metredir?
Cevap:
9 x  8 = 72 Tarlanın boyu
72 + 8 = 80 Soğan tarlasının boyu ile eninin toplamı.

11. Görselle ilgili yukarıda verilenleri kullanarak çarpma işlemi gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.
Cevap: Ahmet Amca pazarda satmak için 4 adet portakal kasası satın almıştır. Ahmet Amca kaç tane portakal almıştır?
22 x 4 = 88 tane portakal satın almıştır.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Sayfa Başlığı Buraya Gelecek
...