181 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96, 98 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
♦ tarafından

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 96-98. Sayfa Cevapları BULMACA

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

1. Toplama işleminde bulunması istenilen toplanan.
Cevap: Verilmeyen

2. Bir duruma ait sayı ve verilerin şekille gösterilmesi.
Cevap: Grafik

3. Birbirleriyle ilişkilerine göre yazılmış nesnelerin düzenlendiği çizelge.
Cevap: Tablo

4. Matematikte eksiltme, azaltma işlemi.
Cevap: Çıkarma

5. Matematikte arttırma, çoğaltma işlemi.
Cevap: Toplama 

6. Sayılarla oluşturulan veri tablosu.
Cevap: Sıklık

7. Bir problemde, tabloda ya da grafikte verilen bilgi, nesne, şekil.
Cevap: Veri

8. Çizgilerle oluşturulan veri tablosu.
Cevap: Çetele

9. Bir sayıyı en yakın onluğa ya da yüzlüğe çevirme.
Cevap: Yuvarlama

10. Üzerinde renkli boncuklar olan sayı sayma aracı, sayı boncuğu.
Cevap: Abaküs

11. Bir ya da birden fazla işlemle çözülmesi istenilen soru.
Cevap: Problem

image

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

SÖZCÜK AVI

Aşağıdaki anahtar sözcükleri yandaki bulmacada bulup üzerlerini boyayınız.
Cevap:

image

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde dolduralım.

a) 3’ün 4 katı, …12….. eder.
b) 6’nın 8 ….katı…. , 48 eder.
c) 5 kere 7, …35….. eder.
ç) 2 ..kere…… 6, 12 eder.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...