3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları
BULMACA
1. Tarihte Romalıların kullandığı, günümüzde de yüzyıl adları vb. yerlerde kullanılan rakamların adı.
Cevap: Romen rakamı
2. On birimden, on parçadan oluşan.
Cevap: Onluk
3. Yüz birimden, yüz parçadan oluşan.
Cevap: Yüzlük
4. Aynı miktarda olan sayı ve nesneleri göstermek için kullanılan işaret.
Cevap: Eşittir
5. Sayıları birbirine ekleyip bulma işlemi.
Cevap: Toplama
6. Doğal sayılarda her bir basamakta bulunan rakamın aldığı değer.
Cevap: Basamak değeri
7. İki ve daha fazla olan sayıdan büyük olanı göstermek için kullanılan işaret.
Cevap: Büyüktür
8. Matematikte toplama işareti.
Cevap: Artı
9. İki ve daha fazla sayıdan küçük olanı göstermek için kullanılan işaret.
Cevap: Küçüktür
10. Bir sayıdan başka bir sayıyı eksiltme işlemi.
Cevap: Çıkarma
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları
SÖZCÜK AVI
Aşağıdaki anahtar sözcükleri yandaki bulmacada bulup üzerlerini boyayınız.
1. BÖLÜM DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ
Aykut’un 500 TL’si vardır. Aykut ceket ve ayakkabı almak için mağazaya girer. Ceketin 256 TL, ayakkabının ise 212 TL olduğunu görür. Aykut parasının bu ürünleri
almak için yeterli olup olmadığını nasıl tahmin edebilir? Düşünelim.
Cevap: Sayıları en yakın onluğa yuvarlayıp toplayarak tahminde bulunabilir;
256+212= 468 TL yapar ve parası yetmektedir
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları
Yapalım
Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını tahmin edelim. Toplama işlemlerini
yaparak bulduğumuz işlem sonuçları ile tahminlerimizi karşılaştıralım.