161 kez görüntülendi
İngilizce kategorisinde tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
<span itemprop="name">4. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 118, 119, 120, 121, 122, 123 Cevapları CEM Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

4. Sınıf İngilizce CEM Yayınları Sayfa 118 Ders Kitabı Cevapları

11. Read the text. Then reread it for the other countries on the map.
Çeviri: Metni okuyun. Daha sonra haritadaki diğer ülkeler için yeniden okuyun.


12. Search the Net or listen to the weather forecast. Learn the weather conditions of the other countries. Draw symbols. Then work in pairs and make dialogues.
Çeviri: İnternette arama yapın veya hava tahminini dinleyin. Diğer ülkelerin hava koşullarını öğrenin. Simgeler çizin. Daha sonra çiftler halinde çalışın ve diyaloglar kurun.
Cevap:

Where are you now? (Şu anda neredesin?)
– I’m in Italy. (İtalya’dayım.)

What’s the weather like in Italy? (İtalya içinde hava nasıl?)
– It’s cloudy. (Bulutlu.)

Which season is it? (Hangi mevsim?)
– It is spring. (Bahar.)

What do you need? (Ne istiyorsun?)
– I need a raincoat. (Yağmurluk lazım.)


4. Sınıf İngilizce CEM Yayınları Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları

13. Listen and guess the season.
Çeviri: Dinleyin ve mevsimi tahmin edin.
Cevap: It is fall. 
(Sonbahar.)


14. Listen again and circle the correct words.
Çeviri: Tekrar dinleyin ve doğru kelimeleri daire içine alın.
Cevap:

image

15. Work in pairs. Make similar dialogues as in activity 14.
Çeviri: Çiftler halinde çalışın. 14. aktivitedekine benzer diyaloglar yapın.
Cevap: 

It’s sunny today. (Bugün güneşli.)
Yes. Put on your sunglasses. (Evet. Güneş gözlüklerini tak.)
Ok. Can I borrow your cap? (Tamam. Şapkanı ödünç alabilir miyim?)
Of course. Here you are. (Tabii ki. Buyrun.)
And I need a t-shirt. May I borrow your t-shirt? (Bir de tişörte ihtiyacım var. Tişörtünü ödünç alabilir miyim?)
I’m sorry it’s dirty. (Üzgünüm, kirli.)


Assignment: Make puppets with seasonal clothes. Describe them to your peer.
Çeviri: Mevsimlik giysilerle kuklalar yapın. Onları akranınıza tarif edin.


4. Sınıf İngilizce CEM Yayınları Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları

16. Read the sentences below. Do you agree?
Çeviri: Aşagıdaki cümleleri okuyun. Katılıyor musun?
Cevap: Yes, I agree. 
(Evet katılıyorum.)


17. Match the pictures with the sentences.
Çeviri: Resimleri cümlelerle eşleştiriniz.
Cevap:

image


18. Assignment: Do you feel responsible for nature? Do you recycle? Do you help animals in winter and in summer?
Çeviri: Doğadan sorumlu hissediyor musunuz? Geri dönüşüm yapıyor musun? Hayvanlara kışın ve yazın yardım ediyor musunuz?
Cevap: 
Yes, I feel responsible for nature. I recycle the garbage. I put some food and water for animals in winter and summer. (Evet, doğadan sorumlu hissediyorum. Çöpleri geri dönüştürüyorum. Kış ve yaz aylarında hayvanlar için biraz yiyecek ve su koyarım.)


4. Sınıf İngilizce CEM Yayınları Sayfa 121 Ders Kitabı Cevapları

1. Follow the lines. Color the picture. Then write.
Çeviri: Çizgileri takip et. Resmi renklendirin. Sonra yaz.
Cevap:

image

2. Design  costume and describe it.
Çeviri: Kostüm tasarlayın ve tanımlayın.
Cevap: I have blue school bag, red socks, green shoes, brown shorts and a white t-shirt.  
(Mavi okul çantam, kırmızı çoraplarım, yeşil ayakkabılarım, kahverengi şortum ve beyaz bir tişörtüm var.)


4. Sınıf İngilizce CEM Yayınları Sayfa 122 Ders Kitabı Cevapları

3. Work in pairs. Ask and learn. Tick the table.
Çeviri: Çiftler halinde çalışın. Sorup öğrenin. Tabloyu işaretleyin.
Cevap: 

What’s the weather like in Erzurum in winter? (Erzurum’da kışın hava nasıl olur?)
– It’s snowy. (Hava karlı.)
What’s the weather like in Antalya in winter? (Antalya’da kışın hava nasıl olur?)
– It’s rainy. (Hava yağışlı.)

image

4. Sınıf İngilizce CEM Yayınları Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları

4. Look at the picture. Ask and answer.
Çeviri: Resme bak. Sor ve cevapla.
Cevap: 

Can I borrow your shirt? (Gömleğini ödünç alabilir miyim?)
– I’m sorry. It is dirty. (Üzgünüm. Kirli.)
Can I borrow your guitar? (Gitarını ödünç alabilir miyim?)
– I’m sorry. It is broken. (Üzgünüm. O kırık.)
Can I borrow your umbrella? (Şemsiyeni ödünç alabilir miyim?)
– I’m sorry. It is broken. (Üzgünüm. O kırık.)
Can I borrow your coat? (Ceketini ödünç alabilir miyim?)
I’m sorry. It is dirty. (Üzgünüm. Kirli.)

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...