121 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 272, 273, 274, 275 Cevapları - Meb Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Sayfa 272 Cevapları

1. Aşağıdaki kaplarda bulunan sıvılardan 1 litre olanların altındaki kutuyu kırmızıya, yarım litre olanların altındaki kutuyu sarıya boyayalım.
Cevap:

image

Sayfa 273 Cevapları

ETKİNLİK SEPETİ

Tahminleriniz ile gerçek sonuçları karşılaştırınız.
Cevap

image

ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına Y harfi koyunuz. Yanlış olanların doğrusunu yazınız.
Cevap: 

(D) Sıvı maddeleri litre ile ölçeriz.
(Y) Bir bardak su, standart ölçü birimidir.
(D) Zeytinyağı, benzin, meyve suyu gibi maddeleri litre ile ölçeriz.
(D) 2 yarım litre, 1 litredir.
(Y) 3 kg patates, litre ile yapılmış bir ölçümdür.
(D) Bir damacananın içindeki su, 1 litreden fazladır.

2. Aşağıdaki sıvı miktarlarını tahmin ediniz ve altlarına yazınız. (1 litre, yarım litre)
Cevap:

image

Sayfa 274 Cevapları

3. Aşağıdaki kaplarda bulunan sıvılardan bir litreden az olanların kutularını maviye, çok olanların kutularını kırmızıya boyayınız.
Cevap:

image

4. Tabloda verilen sıvıların miktarını bir litreden az ya da çok şeklinde tahmin ediniz. Tahmininizi tablodaki yerine yazınız. Ölçümlerinizi bir litre veya yarım litrelik ölçü kaplarınızla yaparak tahmininizi kontrol ediniz.
Cevap:

image

Sayfa 275 Cevapları

ÇALIŞALIM

1. 2 litre meyve suyu ile 4 yarım litre meyve suyu, toplam kaç litre meyve suyu eder?
Cevap:
4 yarım litre→ 2 litre

2 + 2 = 4 litre eder.

2. 6 yarım litre zeytinyağı ile 5 litre zeytinyağı, toplam kaç litre zeytinyağı eder?
Cevap:
6 yarım litre→ 3 litre
5 + 3 = 8 litre

3. 4 litre su, yarım litrelik şişelere doldurulacaktır. Kaç tane şişeye ihtiyaç vardır?
Cevap:
4 . 2 = 8 şişeye ihtiyacı var.

4. Günde yarım litre süt içen bir çocuk, 10 günde kaç litre süt içmiş olur?
Cevap:
10 ÷ 2 = 5 litre süt içmiş olur.

5. Fikri amca bahçesini sularken 125 litre su kullanmıştır. Fikri amcanın deposunda başlangıçta 700 litre su olduğuna göre sulamadan sonra depoda ne kadar su kalmıştır?
Cevap:
700 – 125 = 575 litre kalmıştır.


Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...