87 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 252, 253, 254, 255, 256, 257 Cevapları - MEB Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 252 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ölçümlerde her ölçümün sıfırdan başlamadığına dikkat edelim. Başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki aralıkları sayalım. Kalemlerin boyunun kaç cm olduğunu, örnekteki gibi yazalım.
Cevap:

image
2. Aşağıdaki tabloya, örnekteki gibi doğru parçaları çiziniz.
Cevap:

image

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıda verilen uzunlukları cetvelle çizerek civcivi, anne tavuğa ulaştırınız.
Cevap:

image

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 254 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki cümleleri yukarıda verilen uygun kelimelerle tamamlayınız.
Cevap: 

Uzak mesafeler arasındaki uzunluğu kilometre ile ifade ederiz.
Kilometreyi kısaca km ile gösteririz.
Metre ile ifade edilemeyen yol ölçümlerinde kilometre kullanırız.

2. Aşağıda kilometre ile ifade edilen mesafeleri işaretleyiniz.
Cevap: 

(✓) Şehirler arası yolculuklar
() Birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan yerler
(✓) Ülkeler arası yolculuklar


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 256-257 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. 3 m ve 200 cm uzunluğundaki iki kurdeleyi uç uca eklersek kurdelenin toplam uzunluğu kaç santimetre olur?
Cevap:
3 m → 300 cm

300 + 200 = 500 santimetre.


2. Her zıplayışta 3 m ilerleyen bir kanguru, 4 zıplayışta kaç metre ilerlemiş olur?
Cevap: 4 . 3 = 12 metre ilerler.

3. Gökçe’nin bir karışı 10 cm’dir. Odasındaki paspasın boyu 90 cm olduğuna göre Gökçe paspasın boyunu kaç seferde ölçer?
Cevap: 90 ÷ 10 = 9 seferde ölçer.


4. Ayla’nın boyu 135 cm’dir. Kerem’in boyu Ayla’dan 12 cm daha uzundur. İkisinin boylarının toplamı kaç santimetredir?
Cevap:
Kerem→ 135 + 12 = 147 cm

147 + 135 = 282 cm.


5. Samet’in bir adımı 44 cm’dir. Samet, 20 adım koştuğunda kaç metre kaç santimetre koşmuş olur?
Cevap:
20 . 44 = 880 cm→ 8 m. 80 cm.


6. Sevcan ile Vildan, ellerindeki iplerle salıncak kurmak istiyorlar. Bunun için 5 m ip gerektiğine göre kaç santimetre ipe ihtiyaçları vardır?
Cevap:
2m 13cm + 1m 75cm = 3 metre 88 santimetre

5 m – 3m, 88 cm = 112 cm ip gerekir.


Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...