146 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61, 62, 63, 64 Cevapları - MEB Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

HAZIR MIYIZ?

Un helvası yapımında 1 kg un, 1/4 kg sıvı yağ,  1/3 kg tereyağı, 1/2 kg şeker kullanılmaktadır. Bu tarifte ağırlık olarak en fazla kullanılan malzemenin ne olduğunu düşününüz.
Cevap: Tarifte en çok şeker kullanılmıştır.


SIRA SİZDE-1

2/3 , 5/12 ve 8/16 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 5/12 < 8/16< 2/3
Kesirlerin paydasını eşitleriz.
2/3 . 16= 32/48
5/12 . 4= 20/48
8/16 . 3= 24/48

SIRA SİZDE-2

Aynı havuzun birinci musluk saatte 2/7’sini ikinci musluk saatte 6/12 ’sını üçüncü musluk ise saatte 8/15 ’ini doldurmaktadır. Buna göre hangi musluğun havuza daha fazla su doldurduğunu bulunuz.

Cevap: En çok 3. musluk ( 8/15 ) doldurur.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE-3

Sayfa sayıları eşit olan romanlardan Elif, romanının 14/15’ünü, Ece 15/16 ’ini, Efe ise

16/17 ’sını okumuştur. Buna göre kim daha fazla sayfa okumuştur?

Cevap: En çok Efe okumuştur


SIRA SİZDE-4

6/7, 7/8 ve 8/9 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 8/9 > 7/8 > 6/7


SIRA SİZDE-5

Bir seradaki çiçeklerin 3/4 ’ü papatya, 1/6 ’i gül ve 5/12 ’i laledir. Serada en az bulunan çiçek
türü hangisidir?
Cevap: 3/4 > 5/12 > 1/6 
En az gül bulunur

SIRA SİZDE-6

Bir terzi; diktiği elbisenin 1/4 ’inde kırmızı, 3/6 ’ünde mavi ve 1/3 ’inde siyah kumaş kullanmıştır. Buna göre terzinin hangi renk kumaştan daha fazla kullandığını bulunuz.
Cevap: 3/6 > 1/3 > 1/4
En çok mavi kumaş kullanılmıştır.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE-7

2 . 3/5 ve 3 . 1/2 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.
Cevap:

image

SIRA SİZDE-8

13/4 ve 8/3 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.
Cevap:

image

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

KONU DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.

• Paydaları eşit olan kesirlerden ( payı) büyük olan kesir daha büyüktür.

• 6/10 , 11/20 ve 9/16  kesirlerinden yarıma en yakın olan ( 11/20 ) kesridir.

• Basit kesirler ( bileşik ) kesirlerden ve tam sayılı kesirlerden küçüktür.


2. Yukarıdaki sayı doğrusunda A, B ve C noktalarına karşılık gelen kesirleri bulunuz.
Cevap: 
A= 3/4
B= 1 . 4/5
C= 2 . 5/6


3. 3/5 , 1 . 2/3, 7/2kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: paydaları 30 a eşitlemeliyiz.
18/30, 20/30, 105/30
3/5 < 1 . 2/3 < 7/2


4. Aşağıdaki boşlukları “<”, “>”, “=” sembollerinden uygun olanı ile doldurunuz.
Cevap: 
1/2 < 4/5
1/17 > 1/18
3/5 = 15/25
9/5 < 9/2
10/11 < 9/8
3 > 4/5


5. Eşit hacimli üç şişedeki bal miktarı aşağıda gösterilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) 3. şişedeki bal miktarı 1. şişedeki bal miktarından fazladır.


6. 1/8 < ◊ < 5/12 şartını sağlayan ◊ kesri aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) 1/3


7. 4 m uzunluğundaki ipi 4 arkadaş eşit şekilde paylaşıyor. Sonra paylaştırılan ipleri Şevval 7, Furkan 10, Ela 6 ve Melih 12 parçaya ayırıyor. Buna göre hangisinin elde ettiği ip parçası en uzundur?
Cevap: D) Ela


8. Δ/4 kesri 5/10 kesrinden büyüktür. Buna göre ’in alabileceği en küçük doğal sayı değeri kaçtır?
Cevap: C) 3

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...