141 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232 Cevapları - Engürü Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 232 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. Ayrıtlarının uzunlukları 3 metre, 8 metre ve 2 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun 2/3’si su ile doludur. Havuzda kaç metreküp su olduğunu bulunuz.
Cevap:

3 . 8 . 2 = 48 m³
48 . 2/3 = 32 m³


2. Kare prizma şeklindeki bir peynir tenekesinin taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 20 santimetre ve hacmi 15 200 santimetreküptür. Bu peynir tenekesinin yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
Cevap:

20 . 20 . h = 15 200
400h = 15 200
h = 38 cm³


3. Ayrıtlarının uzunlukları 9 santimetre, 18 santimetre, 12 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya ayrıtlarının uzunlukları 1 santimetre, 1,5 santimetre ve 2 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kesme şekerlerden kaç tane sığacağını bulunuz.
Cevap:

9 . 18 . 12 = 1944 cm³
1 . 1,5 . 2 = 3 cm³
1944 ÷ 3 =648 tane kesme şeker.

4. Şekildeki dikdörtgenler prizmasından bir ayrıtının uzunluğu 7 desimetre olan iki tane küp çıkarıldığında kalan parçanın hacminin kaç desimetreküp olacağını bulunuz.
Cevap:

24 . 25 . 20 = 12 000 dm³
7 . 7 . 7 = 343 dm³
343 + 343 = 686 dm³
12 000 – 686 = 11 314 dm³


5. Hacmi 444,03 metreküp olan bir dikdörtgenler prizmasının yüksekliği 12,3 metredir. Bu prizmanın taban alanının kaç metrekare olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
Cevap:

x . x . 12,3 = 444,03
2x . 12,3 = 444,03
24,6x = 444,03
x = 18,05 m³
18,05 = 36,1 m²


6. Bir depoya ayrıtlarının uzunlukları 20,2 santimetre, 33,9 santimetre ve 39 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulardan en fazla 60 tane konulabiliyor. Bu deponun hacminin kaç santimetreküp olabileceğini tahmin ediniz.
Cevap:

20,2 . 33,9 . 39 = 26 706, 42
26 706,42 ÷ 60 = 445,107

7. Ayrıtlarının uzunlukları 10,1 metre, 2,8 metre ve 3,3 metre olan bir havuzun 2/5’si su doludur. Bu havuzun boş kısmını doldurmak için yaklaşık kaç metreküp su gerektiğini bulunuz.
Cevap:

10,1 . 2,8 . 3,3 = 93,324
93,324 . 2/5 = 186,648/5 = 37,33


8. Yandaki 6 eş küpten oluşturulmuş yapının hacminin kaç desimetreküp olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
Cevap:

8,8 . 8,8 . 8,8 = 681,472
681,472 . 6 = 4088,832 dm³

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...