214 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 208, 213, 214 Cevapları - Engürü Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 208 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Resimdeki bisikletin tekerleklerini inceleyiniz. Tekerleklerin hangi şekle benzediğini söyleyiniz.
Cevap: Bisikletin tekerlekleri çembere benzemektedir.

Tekerlek jantının tellerinin birleşim yerlerini belirleyiniz. Buna göre tellerin uzunlukları hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Cevap: Bütün teller eşit uzaklıkta ayarlanmıştır.

Tekerleğin en alt ve en üst noktaları arasındaki mesafe tekerleğin başka kısımlarında da mevcut mudur?
Cevap: Evet mevcuttur.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 213 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Dairesel bir alanı sulamak için merkezine yerleştireceğiniz fıskiyenin yerini nasıl belirlersiniz?
Cevap: Tam ortada olacak şekilde belirlerim.


SIRA SİZDE

1. Yandaki kareli kâğıtta verilen çemberin merkezini, yarıçapının ve çapının uzunluğunu belirleyiniz.
Cevap:

image

2. Çevrenizden çember ve daire modellerine üçer örnek veriniz.
Cevap: Bisiklet tekerleği, hulahop, yüzük, bileklik

3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Yarıçap uzunluğu 12 santimetre olan çemberin çap uzunluğu 24 santimetredir.
(D) Çemberin üzerindeki bütün noktaların merkeze olan uzaklıkları eşittir.
(Y) Çapının uzunluğu 18 santimetre olan dairenin yarıçapının uzunluğu 36 santimetredir.
(Y) Çemberin uzunluğu pi sayısı ile yarıçap uzunluğu çarpılarak bulunur.
(Y) Bir çembere ait sadece bir tane çap çizilebilir.

4. Pergel ve cetvel yardımıyla yarıçap uzunluğu 2,5 santimetre olan bir çember çizerek çemberin merkezini, yarıçapını ve çapını gösteriniz.
Cevap:

image

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 214 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Aşağıdaki tabloda verilenlere göre boşlukları doldurunuz
Cevap:

image

7. Bir otomobil tekerleğinin yarıçap uzunluğu 26 santimetredir. Bu tekerlek 1000 tur döndüğünde otomobilin kaç metre yol almış olacağını bulunuz. (π’yi 3 alınız.)
Cevap:

2 . π . r
2 . 3 . 26 = 156 cm
156 . 100 = 15 600 cm
15 600 = 1560m

8. 432 santimetre uzunluğundaki bir tel kesilerek birbirine eş 12 çember oluşturuluyor. Oluşan çemberlerden birinin yarıçap uzunluğunun kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 3 alınız.)
Cevap:

432 ÷ 12 = 36 cm
2 . 3 . r = 36
6r = 36
r = 6 cm

9. Yanda O ve A merkezli yarım çemberler verilmiştir. |AC| = 2 cm olduğuna göre yarım çemberlerin uzunluklarının kaç santimetre olduğunu
bulunuz. (π’yi 3,14 alınız.)
Cevap: 6 ve 12 cm


10. Üst yüzü daire şeklinde olan üç eş masa yandaki gibi merkezleri aynı hizada olacak ve birbirine değecek şekilde dizilmiştir. B, D, K masaların üst yüzünün merkezi ve |LA| = 252 cm olduğuna göre masalardan birinin üst yüzünün çevre uzunluğunun kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 22/7 alınız.)
Cevap: 264 cm


11. Yandaki dikdörtgenin içerisine iki eş çember çizilmiştir. Birinin çevre uzunluğu 36 santimetre olan çemberler birbirine ve dikdörtgenin kenarlarına değecek şekilde yerleştirildiğine göre dikdörtgenin çevre uzunluğunun kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 3 alınız.)
Cevap: 72 cm

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...