199 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 203, 204, 205, 206 Cevapları - Engürü Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 203 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi verilen açının sembolle gösterimlerinden biri değildir?
Cevap: D) KNS

2. Bir MON açısını oluşturan ışınlar aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) [OM ve [ON

3. Kareli kâğıtta verilen ABC’na eş olan açı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A)

4. Verilen şekle göre aşağıdaki açılardan hangileri komşu açılar değildir?
Cevap: D) ABC ile CBM

5. Yandaki şekilde AC ve DN doğruları B noktasında kesişmektedir. m(DBL) = m(ABK) = 90° ve m(ABD) = 55° olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) CBN ile ABL bütünler açılardır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 204 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Şekilde verilen AC, DL, KE doğruları B noktasında kesişmektedir.
Buna göre aşağıdaki açılardan hangisi EBC’nın ters açısıdır?
Cevap: B) ABK

7. Bir açının tümler açısı ile bütünler açısı arasındaki fark kaç derecedir?
Cevap: C) 90

180 – 90 = 90

8. Yandaki şekilde AB ve KL doğruları N noktasında kesişmektedir. m(KNT) = 70° ve m(LNA) = 135° olduğuna göre TNB’nın ölçüsü KNA’nın ölçüsünden kaç derece fazladır?
Cevap: D) 20

1. TNB = 135 – 70 = 65
2. KNA= 180 – (70+65) = 45
3) 65 – 45 = 20

9. Yandaki şekilde K, N ve O noktaları doğrusaldır. m(MNL) = 33°, m(KNP) = 58° ve m(PNL) = 90° olduğuna göre MNO’nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: B) 115

1. LNK = 90 – 58 = 32
2) MNO = 180 – 32 – 33 = 115

10. Yandaki noktalı kâğıtta verilen TMR üçgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

image

11. Noktalı kâğıttaki AB doğru parçasının uç noktaları, verilen noktalardan hangisiyle birleştirilirse oluşan üçgenin alanı 12 cm² olur?
Cevap: A) P


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 205 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

12. Alanı 600 cm² olan bir paralelkenarın taban uzunluğu 25 cm olduğuna göre bu tabana ait yükseklik kaç santimetredir?
Cevap: B) 24

x . 25 = 600 cm²
25x = 600 cm²
x = 24 cm

13. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 45 m² = 4 500 000 mm² → 450 000 mm²

14. Aşağıdaki kareli kâğıtta verilen paralelkenarlardan hangisinin alanı diğerlerinin alanından farklıdır?
Cevap:

image

15. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) 8 dönüm = 0,8 ha

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 206 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

16. Bora; 7 dönüm tarlasının 18 arlık kısmına domates, 3700 metrekarelik kısmına biber, kalan kısmına da salatalık ekmiştir. Bora’nın salatalık ektiği alan kaç metrekaredir?
Cevap: A) 1500

1 dönüm → 1000 m²
1 ar → 100 m²
700 – ( 3700 + 1800) = 1500 m²

17. 300 dekarlık bir arsanın içinde kenar uzunlukları 400 m ve 300 m olan dikdörtgen şeklindeki bir bölgeye ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.
Bu arsanın ağaçlandırma çalışması yapılmayan kısmının alanı kaç dekardır?
Cevap: A) 180

400 . 300 = 120 000 m² = 120 dekar olur. (Dikdörtgen alanı)
300 – 120 = 180 dekar

18. Yandaki şekilde ABCD paralelkenar, DKLM karedir.
|AK| = 3 m, |LB| = 1 m, |CN| ⊥ [AN] olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç metrekaredir?
Cevap: D) 16

image

19. Yandaki arsa dört kardeşe eşit olarak paylaştırılacaktır. Verilenlere göre her bir kardeşe kaç ar arsa düşer?
Cevap: A) 51,5

image

20. Yandaki şekilde ACLK ve KBDL paralelkenardır.
Tüm şeklin alanı 295 cm², [AD] ⊥[LM], |AB| = 15 cm ve |LM| = 10 cm olduğuna göre |BC| kaç santimetredir?
Cevap:

image

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...