onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
24 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 12 54 220
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

I. Balkan Savaşı’nda ordumuzun başarısız olmasının nedenlerini şöyle sıralanabilir:

  • Ordunun askeri görevinden daha çok siyasetle ilgilenmesi: Ordunun siyasete karışması, ordu içinde irtibat ve işbirliğini zayıflatmış, komuta kademesinde alaylı-mektepli çatışması yaşanmıştır.
  • Ordunun savaşa hazır olmaması: Ordunun askeri donanımı, eğitimi, disiplini ve moral durumu savaşa girmeye elverişli değildir. Ordunun ulaşım ve ikmal hatları yeterli değildir.
  • Ordunun sayıca az olması: Savaş öncesi büyük miktarda askerin terhis edilmesi, ordunun sayısını düşürmüştür. Ayrıca orduda yeterli subay bulunmamaktadır.
  • Balkan devletlerinin silahlanması: Balkan devletleri, Rusya ve Batılı devletlerin desteğiyle silahlanmış ve birleşmiştir. Osmanlı Devleti ise bu duruma engel olamamıştır.
  • Trablusgarp Savaşı’nın çıkması: Osmanlı Devleti, Balkan Savaşı’ndan önce İtalya ile Trablusgarp Savaşı’na girmiştir. Bu savaş, Osmanlı Devleti’nin kaynaklarını tüketmiş ve Balkanlara asker göndermesini engellemiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...