onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
60 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Atatürk, sağlık durumu kötüye gittiği günlerde bile ülke sorunlarıyla ilgilenmişti. Bu durumu onun kişisel özellikleri açısından değerlendirirsek şunları söyleyebiliriz:

  • Atatürk, vatansever, fedakar, sorumluluk sahibi ve idealist bir liderdi. Ülkesinin bağımsızlığı ve kalkınması için büyük mücadeleler vermiş ve bu uğurda hayatını ortaya koymuştu. Sağlığı bozulduğunda bile ülke sorunlarıyla ilgilenmesi, vatan sevgisinin ve milletine olan bağlılığının bir göstergesiydi.
  • Atatürk, vizyoner, ileri görüşlü ve yenilikçi bir devlet adamıydı. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için devrimler yapmış ve bu devrimleri korumak ve geliştirmek için sürekli çalışmıştı. Sağlık durumu kötüye gittiğinde bile ülke sorunlarıyla ilgilenmesi, vizyonunun ve hedeflerinin peşinden gitme kararlılığının bir ifadesiydi.
  • Atatürk, disiplinli, çalışkan, azimli ve özverili bir kişiydi. Askerlikten devlet yönetimine kadar pek çok alanda başarılar elde etmiş ve bu başarılarını kendini geliştirerek sürdürmüştü. Sağlık durumu kötüye gittiğinde bile ülke sorunlarıyla ilgilenmesi, disiplinli ve çalışkan yapısının ve azimli ve özverili tutumunun bir sonucuydu.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...