onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
57 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 249 815
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Amerika’nın Hiroşima’ya atom bombasını attığı tarih, 6 Ağustos 1945’tir. Bu saldırı, II. Dünya Savaşı’nın son aşamasında gerçekleşmiştir. Amerika, Japonya’nın teslim olmasını sağlamak için Uranyum-235 tipi atom bombası “Little Boy” (Küçük Oğlan) ile Hiroşima’ya saldırmıştır. Bu saldırı, tarihte gerçekleştirilen ilk nükleer saldırıdır.

Saldırı sonucunda, Hiroşima şehri büyük ölçüde yok olmuştur. Bomba, şehir merkezinde 600 metre yükseklikte patlamış ve 1,5 kilometre çapında bir alanda her şeyi yok etmiştir. Bomba, merkezinde 3 bin santigrat derece sıcaklık oluşturmuş ve şehirde yangınlar çıkarmıştır. Saldırıda yaklaşık 80 bin kişi anında ölmüştür. Ancak radyasyonun etkisiyle ölenlerin sayısı 1945 yılının sonuna kadar 140 bin civarına ulaşmıştır.

Amerika, Hiroşima’ya saldırdıktan sadece üç gün sonra, 9 Ağustos’ta Nagasaki’ye de Plütonyum-239 tipi atom bombası “Fat Man” (Şişman Adam) ile ikinci bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda da yaklaşık 80 bin kişi ölmüştür. Bu iki saldırı, askeri tarihte gerçekleştirilen tek nükleer saldırılardır

Bu saldırılar, Japonya’nın teslim olmasına neden olmuştur. Japonya İmparatoru Hirohito, 15 Ağustos’ta yaptığı radyo konuşmasında ülkesinin koşulsuz teslim olduğunu ilan etmiştir. Böylece II. Dünya Savaşı sona ermiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...