onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
59 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Coğrafi ortam, doğal ortam ile beşeri ortamın bir araya gelerek oluşturduğu yaşanabilir çevredir. Doğal ortam, fiziksel ve biyolojik unsurlardan oluşur. Beşeri ortam ise insanların doğal ortama yaptıkları müdahalelerden oluşur.

Coğrafi ortamın sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, doğal ortam ile beşeri ortam arasında uyumlu bir ilişki kurulması anlamına gelir. Bu, hem doğal kaynakların verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanılması, hem de doğal çeşitliliğin ve ekosistem hizmetlerinin korunması ve geliştirilmesi demektir. Coğrafi ortamın sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasının doğanın geleceği açısından önemi şunlardır:

  • Coğrafi ortamın sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, doğal ortamın bozulmasını ve kirlenmesini önler. Böylece doğal ortamın sağladığı temiz hava, su, toprak, bitki, hayvan gibi kaynaklar gelecek nesillere de yarar sağlar.
  • Coğrafi ortamın sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, doğal afetleri ve çevre sorunlarını azaltır. Böylece doğal ortamın neden olduğu deprem, sel, kuraklık, yangın, erozyon gibi afetlerden ve insanların neden olduğu sera etkisi, iklim değişikliği, asit yağmurları, ozon tabakasının incelmesi gibi sorunlardan korunur.
  • Coğrafi ortamın sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, doğal çeşitliliği ve ekosistem hizmetlerini arttırır. Böylece doğal ortamın barındırdığı farklı türlerin yaşamları korunur ve ekosistemlerin sağladığı beslenme, polinasyon, tozlanma, su temini, iklim düzenleme gibi hizmetlerden yararlanılır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...