onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
73 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 249 814
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Günlük yaşamınızda haritalara en çok şu durumlarda ihtiyaç duyarız:

  • Yolculuk yaparken: Haritalar, gideceğimiz yeri bulmamıza, yol güzergahını planlamamıza, mesafe ve süreyi hesaplamamıza, trafik durumunu öğrenmemize ve alternatif yollar seçmemize yardımcı olur. Özellikle navigasyon sistemleri harita üzerinden çalışır.
  • Coğrafya öğrenirken: Haritalar, dünyanın şeklini, ülkelerin yerlerini, şehirlerin konumlarını, yer şekillerini, iklimi, nüfusu, kültürü gibi coğrafi bilgileri öğrenmemize ve görselleştirmemize yardımcı olur. Haritalar sayesinde coğrafyayla ilgili kavramları daha kolay anlayabilir ve akılda tutabiliriz.
  • Araştırma yaparken: Haritalar, farklı konularda veri toplamamıza, analiz etmemize ve sunmamıza yardımcı olur. Örneğin, sağlık, eğitim, ekonomi, çevre gibi alanlarda haritalar kullanarak istatistiksel bilgileri görebilir ve karşılaştırabiliriz. Haritalar sayesinde veriler arasındaki ilişkileri daha kolay fark edebilir ve yorumlayabiliriz .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...