onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
4.7k kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Fizikte matematiksel modellemenin kullanılmasının nedenini şöyle açıklayabiliriz:

  • Fizik, doğadaki olayları ve olguları açıklamaya çalışan bir bilim dalıdır. Fizikte karşılaşılan problemleri çözmek ve fiziksel kavramları anlamak için matematiksel modellerden yararlanılır.
  • Matematiksel modelleme, gerçek dünyadaki bir durumu veya sorunu matematiksel terimlerle ifade etme sürecidir. Matematiksel modelleme sayesinde soyut ve karmaşık kavramlar daha somut ve basit hale getirilir.
  • Matematiksel modelleme, fizikte deney ve gözlem yaparken veri toplama, yorumlama, grafik çizme, formül oluşturma gibi aşamalarda kullanılır. Matematiksel modelleme, fizikçilere bilimsel süreci işletmelerinde ve sonuçları paylaşmalarında kolaylık sağlar.
  • Matematiksel modelleme, fizikte sadece matematiğin değil, diğer bilim dallarının da katkısını alarak disiplinlerarası bir yaklaşım sunar. Matematiksel modelleme, fizikteki farklı alanlar arasında bağlantı kurulmasına ve yeni bilgiler üretilmesine olanak tanır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...