onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
57 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Günlük hayatımızda vantilatör, otomobil, motosiklet, bisiklet, mikser, matkap ve rüzgar gülü gibi hareketli cisimleri görürüz.

Hareketli cisimleri durdurmak kimi zaman tehlikeli olabilir. Özellikle de hızlı hareket eden cisimleri durdurmaya kalkışmak ciddi yaralanmalarla ve hatta ölümle sonuçlanabilir. Yokuştan aşağı yuvarlanan ya da yüksek bir yerden düşen cismi durdurmaya çalışmak oldukça tehlikeli olabilir. Bu durumlarla karşı karşıya kaldığımızda bu tip cisimlerden uzak durmalı ve bu cisimlerin bize zarar vermemesi için gerekli önlemleri almalıyız. Vantilatör, elektrikli matkap, mikser ya da elektrikli testere gibi çalışırken dönme hareketi yapan araçlara, bu araçlar çalışırken dokunmak oldukça tehlikelidir.

Bazı hareketli cisimler ise dikkat edilmezse insanlar için tehlikeli olabilir. Bu cisimlerin hangi durumlarda tehlikelere sebep olabileceğini inceleyelim:

  • Otomobillerin hareketi: Trafik kurallarına uyulmadığında sürücüler, yolcular ve yayalar için tehlikeli olabilir.
  • Hava hareketi: Hafif şiddette esen rüzgar zararsızdır. Rüzgar şiddeti arttığında ortaya çıkan fırtına, kasırga gibi hava olayları tehlikeli olabilir.
  • Bisiklet: Dizlik, kask gibi koruyucularla kullanılmazsa bisiklet de insanlar için tehlikeli olabilir.
  • Makineler: Dişli çark gibi hareketli parçaları bulunan makineler güvenlik tedbirleri alınmazsa olumsuz sonuçlar doğurabilir.
  • Kapı: Evler veya okullardaki kapılar çeşitli kazalara neden olabilir.
  • Salıncak: Oyun alanında güvenlik önlemlerine dikkat edilmezse salıncakta düşmek gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...