onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
74 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 6 48 148

Evet, fizik dünyanın hareketlerini inceler. Dünyanın iki tür hareketi vardır. Bunlardan biri kendi ekseni etrafında dönmesi, diğeri ise Güneş’in etrafında dönmesidir. Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesine günlük hareket, Güneş’in etrafında dönmesine ise yıllık hareket denir. Fizik, bu hareketlerin nasıl gerçekleştiğini, hangi yasalara bağlı olduğunu ve hangi sonuçlara yol açtığını inceler.

Dünyanın günlük hareketi, batıdan doğuya doğru 24 saatte tamamlanan bir dönüştür. Bu hareketin sonucunda gece ve gündüz oluşur. Ayrıca ana yönler, yerel saat farkları, dinamik basınç merkezleri, meltem rüzgarları gibi olaylar da bu harekete bağlıdır.

Dünyanın yıllık hareketi ise, Güneş’in etrafında elips şeklinde bir yörünge izleyerek 365 gün 6 saatte tamamlanan bir dönüştür. Bu hareketin sonucunda mevsimler oluşur. Ayrıca Güneş ışınlarının geliş açısı, gün uzunluğu, sıcaklık ve iklim gibi olaylar da bu harekete bağlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...