onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
116 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Atasözünün anlamı:

“Hamama giren terler” atasözü, bir işe girişen veya bir şey yapmaya karar veren kişinin, o işin zorluklarına ve gerekliliklerine katlanmak zorunda olduğunu ifade eder. Bu, kişinin belirli bir işi yapmaya karar vermişse, o işin getirdiği zorluklar ve çaba da kişi için kaçınılmaz olduğu anlamına gelir. Yani, bir işe başlarken veya önemli bir karar alırken karşılaşılacak zorlukları ve masrafları göz önünde bulundurmak gerektiğini vurgular.

Örnek cümleler:

  • Abim araba sürmeyi öğrenmeye başladığında “hamama giren terler” diyerek ona cesaret vermeye çalıştım.
  • Yeni bir ev alan komşularımız çok yorulduklarını söyleyerek, ama buna değdi, “ne demişler hamama giren terler” dediler.

Bu atasözü, hayatta herhangi bir girişimde bulunmanın veya bir kararın sorumluluklarını ve sonuçlarını kabul etmeyi gerektirdiğini öğütler.

Atasözü nedir?

Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve halka mal olmuş, öğüt verici nitelikte sözlere atasözü denir. 

Atasözleri, anlam özellikleri açısından üç bölümde ele alınır:

  1. Gerçek Anlamlı Atasözleri: Tüm sözcüklerin gerçek anlamında kullanıldığı sözlerdir, mecazlı bir ifadeye yer verilmez. Çok konuşan çok yanılır. İnsanın canı acıyan yerindedir
  2. Mecaz Anlamlı Atasözleri: Sözcüklerden en az birinin gerçek anlamı dışında kullanıldığı sözlerdir. Acı patlıcanı kırağı çalmaz. Rüzgar eken fırtına biçer (Rüzgar ve fırtına mecaz anlam taşımaktadır.)
  3. Hem Gerçek hem Mecaz Anlamlı Atasözleri: İki anlama da gelebilecek şekilde kullanılan sözlerdir. Hamama giren terler. Mal canın yongasıdır. Ağaç yaş iken eğilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...