onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
90 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 12 54 211

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Takvim, saat gibi zamanı belirlemeyi ve pusula gibi yön bulmayı sağlayan araçların olmadığı bir dönemde yaşamış olsaydık, aşağıdaki yöntemleri kullanabilirdik:

  • Yönünüzü belirlemek için, Güneş’in doğuş ve batış yönlerini, gökyüzündeki yıldızların konumlarını, özellikle Kutup Yıldızı’nı, coğrafi işaretleri, rüzgar yönünü, bitki ve hayvanların davranışlarını gözlemleyebilirdik.
  • Tarımda ekim-dikim zamanını belirlemek için, mevsimlere, hava durumuna, toprak ısısına, bitkilerin çiçeklenme ve yaprak dökme zamanlarına, hayvanların göç ve kış uykusu zamanlarına, Güneş’in yükseklik açısına, ayın evrelerine bakabilirdik.
  • İbadet saatlerini ve dinî tören günlerini belirlemek için, Güneş’in doğuş, öğle, ikindi, akşam ve yatsı zamanlarını, gündüz ve gece sürelerini, ayın evrelerini, yılın mevsimlerini, gökyüzündeki bazı yıldız ve gezegenlerin hareketlerini, bazı doğal olayları takip edebilirdik .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...