onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
967 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) temizliğe verdiği önemle ilgili aşağıdaki hadisler bulunmaktadır:

  1. “Temizlik İmanın Yarısıdır”: Ebû Mâlik Hâris İbni Âsım el-Eş’arî radıyallahu anh ’den rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Temizlik imanın yarısıdır. Elhamdülillah duası mizânı, sübhânellah ve elhamdülillah sözleri ise yer ile gökler arasını sevap ile doldurur.

  2. “Allah Teâlâ Temizdir”: Ebû Hüreyre radıyallahu anh ’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah Teâlâ temizdir; sadece temiz olanları kabul eder.

  3. “Temizlenmemiş Mescid”: Ebû Zer radıyallahu anh ’den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Ümmetimin iyi-kötü bütün amelleri bana gösterildi. İyi işlerinin içinde, gelip geçenlere eziyet veren şeylerin yollardan kaldırılmasını da buldum. Kötü amelleri arasında da mescidde temizlenmeden bırakılmış balgamı gördüm.


Peygamber efendimiz bize her konuda örnek olduğunu biliyoruz.Temizlik konusunda hem örnek hemde tavsiye ve emir vermiştir.Bu hadisi şeriflerin bazılarını özetlersek şunlardır;

  • Temizlik imanın yarısıdır. [ Müslim ]
  • Her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana, iman da Cennete götürür. [ Taberani ]
  • Şüphe yok ki Yüce Allah temizdir, temizliği sever. İkramı boldur, ikramı sever. Cömerttir, cömertliği sever. Artık evlerinizin çevresini temiz tutun. [ Et-Tıbbün Nebavi s.216 ]
  • "Çevrenizi ve evlerinizi temiz tutunuz. Yahudilere benzemeyiniz. Çünkü onlar süprüntüleri evlerinde biriktirirler.
  • "Evde çer çöp, süprüntü bulunduğu zaman o evden bereket kaldırılır." "
  • Kirli bezleri evlerinizden dışarı çıkartınız. Süprüntüleri evlerinizde biriktirmeyiniz. Zira süprüntüler zararlı şeylerin barınağıdır."

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...