onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
56 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde tarafından 6 48 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Dersdestek Yayıncılık

Sanatçıların ve Edebiyatçıların Gözüyle Milli Mücadele Millî Mücadele yıllarında yaşanan olayları anlatan sanat ve edebiyat eserlerinden hangilerini biliyorsunuz?

Cevap:

Halide Edip Adıvar → Ateşten Gömlek
Atatürk → Nutuk
Tarık Buğra → Küçük Ağa
Yakup Kadri Karaosmanoğlu → Yaban

Resim, Müzik ve Sinemada Milli Mücadele Cevapları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 109 Cevapları Dersdestek Yayıncılık

image

Metinde anlatılanlardan hareketle Milli Mücadele günlerinde Anadolu’nun sosyal ve ekonomik durumu hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

Cevap: Milli mücadele döneminde halk hem ekonomik hem de sosyal olarak kötü durumdadır. Ülke sürekli savaş içinde ve yıkıl sürecinden çıktığı için sosyal ekonomik olarak kendini geliştirememiştir.

Bir roman yazarı olsaydınız Milli Mücadele’nin hangi yönünü anlatmak isterdiniz? Neden?

Cevap:

Bir roman yazarı olsaydım, Milli Mücadele’nin halkın katılımı ve fedakarlığı yönünü anlatmak isterdim. Çünkü bu yön, Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güzel göstergesidir.

Milli Mücadele, sadece askerlerin değil, halkın da büyük bir rol oynadığı bir mücadeledir. Halk, yokluk ve yoksulluk içinde büyük bir kahramanlık göstermiş ve düşmana karşı amansız bir direniş sergilemiştir. Halk, cephede savaşan askerlere silah, mühimmat, yiyecek, giyecek ve para yardımı yapmıştır. Halk, cephe gerisinde de düşman işgaline karşı mücadele etmiştir. Halk, Kuvâ-yı Millîye adı verilen gönüllü milis kuvvetleri kurmuş ve yerel yönetimleri ele geçirmiştir.

Üç Şehitler Destanı’ndan hareketle Milli Mücadele’ye katılan askerlerimizin kişisel özellikleri hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

Cevap: Milli Mücadeleye katılan askerler vatan sevgisi olan, cesur, sadece milletin bağımsızlığı ve vatanın bütünlüğünü düşünerek savaşmışlardır.

Ressam tabloda Millî Mücadele’nin hangi yönünü anlatmak istemiş olabilir? Neden?

Cevap: Ressam tabloda milli mücadelede tek erkeklerin değil kadınların da sırtlarında çocuklarıyla seferber olduklarını göstermek istemiştir.

Tablodaki insanların duygu ve düşünceleri hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?Cevap: Evlerinden, çocuklarından uzak cepheye mühimmat taşıyarak sadece vatanı için uğraşan bu kadınlar ülkesinin kurtuluşu için umutla bu yolda ilerlemektedirler.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Dersdestek Yayıncılık

Yukarıdaki film afişlerinden sizi en fazla etkileyen hangisi oldu? Neden?

Cevap: Bir millet uyanıyor afişi çok etkiledi. Çünkü hem adı hem de halktan olan kahramanların resimleri ile afiş oluşturulmuştur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...