8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 Tutku Yayıncılık
1. What’s life in your point of view? Say a few sentences about it.
Çeviri: Senin bakış açına göre hayat nedir? Bununla ilgili birkaç cümle söyle.
Cevap: For me, life is sometimes sad and sometimes happy. (Bana göre hayat bazen üzüntülü bazen de mutluluk vericidir.)
2. Do the quiz below and find out how well you know about the Earth.
Çeviri: Aşağıdaki testi yapın ve Dünya hakkında ne kadar bilgili olduğunuzu öğrenin.
1. When lightning strikes, it can reach up to __ degrees.
Cevap: c. 30,000
2. The only continent with no active volcanoes is __ .
Cevap: b. Australia
3. Jamaica has __ rivers.
Cevap: c. 120
4. __ has the largest variety of flora in the world.
Cevap: b. Turkey
5. The Earth experiences over __ earthquakes a year.
Cevap: c. 50,000
6. The average iceberg weighs __ tons.
Cevap: a. 10,000,000
7. __ has the largest number of islands in the world (over 179,550).
Cevap: a. Finland
8. __ is the only continent without a desert.
Cevap: a. Europe
9.__ is the most abundant element in the universe (75%).
Cevap: b. hydrogen
10. The Earth’s atmosphere extends to a distance of __ km.
Cevap: b. 10,000
3. What will the life on the Earth be like in the future? Share your predictions.
Çeviri: Gelecekte Dünya’daki yaşam nasıl olacak? Tahminlerinizi paylaşın.
Cevap: I think in the future everything will happen online and there will be famine. (Bence gelecekte her şey sanal ortamda gerçekleşecek ve kıtlık yaşanacaktır.)
8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105 Tutku Yayıncılık
1. Match the natural forces and disasters with the photos. Write the correct numbers.
Çeviri: Doğal güçleri ve afetleri fotoğraflarla eşleştirin. Doğru sayıları yazın.
Cevap:
2. How can we save the Earth and people from natural forces and disasters? Choose one of them. First, talk about why it happens. Next, suggest doing something against it. Finally, say a few things about what will happen if we don’t take the necessary measures.
Çeviri: Dünyayı ve insanları doğal güçlerden ve afetlerden nasıl kurtarabiliriz? Onlardan birini seçin. İlk önce, bunun neden olduğu hakkında konuşun. Ardından, buna karşı bir şeyler yapmayı önerin. Son olarak, gerekli önlemleri almazsak ne olacağı hakkında birkaç şey söyleyin.
Cevap:
Fires are a natural disaster caused by the careless actions of people. The glass garbage they leave intentionally or unknowingly creates fires when they come into contact with sunlight. To prevent these, we must keep the places we go clean and make sure that the barbecue fires we burn are extinguished. Otherwise, we will destroy most of our forests. (Yangınlar insanların dikkatsiz davranışları sonucu olan bir doğal afettir. Kasıtlı veya bilmeden bıraktıkları camdan çöpler güneş ışıkları ile teması ile yangınlar oluşturmaktadır. Bunları önlemek için gittiğimiz yerleri temiz tutmalı, yaktığımız mangal ateşlerinin söndüğünden emin olmalıyız. Aksi takdirde ormanlarımızın büyük bir çoğunluğunu yok edeceğiz.)
8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106 Tutku Yayıncılık
1. What should/shouldn’t we do during an earthquake? Share your opinions.
Çeviri: Deprem sırasında neler yapmalıyız/yapmamalıyız? Görüşlerinizi paylaşın.
Cevap: We should take shelter in a safe spot. We shouldn’t take the elevator. (Güvenli bir yere sığınmalıyız. Asansöre binmemeliyiz.)
2. Read the article below and answer the questions.
Çeviri: Aşağıdaki makaleyi okuyun ve soruları cevaplayın.
1. When did the earthquake take place?
Çeviri: Deprem ne zaman oldu?
Cevap: At 13:41 on Sunday, October 23. 2011. (23 Ekim 2011 Pazar günü saat 13:41’de.)
2. What was the magnitude of the earthquake?
Çeviri: Depremin büyüklüğü neydi?
Cevap: It is 7.2 magnitude. (7.2 büyüklüğündedir.)
3. How many people lost their homes?
Çeviri: Kaç kişi evini kaybetti?
Cevap: 60,000 people lost their homes. (60,000 kişi evini kaybetti.)
4. How many centimeters a year do the plates on the surface of the Earth move?
Çeviri: Dünya yüzeyindeki levhalar yılda kaç santimetre hareket eder?
Cevap: It moves 8 to 12 centimeters. (8 ila 12 santimetre hareket eder.)
5. What is the highest magnitude of the earthquakes?
Çeviri: Depremlerin en büyük büyüklüğü nedir?
Cevap: Around 9.0. (9.0 civarında.)
3. Why do we have so many deaths, injuries or physical damage during the earthquakes in Turkey? Write a paragraph about the reasons and results of the earthquakes and why they affect us so severely.
Çeviri: Türkiye’deki depremlerde neden bu kadar çok ölüm, yaralanma veya fiziksel hasar yaşıyoruz? Depremlerin nedenleri ve sonuçları ile bizi neden bu kadar çok etkilediğini anlatan bir paragraf yazınız.
Cevap:
We suffer more damage and deaths due to unstable buildings. Earthquakes are natural disasters. While we need to build stronger buildings to protect ourselves from this natural disaster, we build weaker buildings and as a result we suffer material and moral losses. (Sağlam olmayan binalar yüzünden daha çok hasar görüyor ve ölümler yaşıyoruz. Depremler doğal afetlerdir. Bizler bu doğal afetten korunmak için daha sağlam binalar yapmamız gerekirken daha güçsüz binalar yapıyoruz ve sonucunda maddi manevi kayıplar yaşıyoruz.)
8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 107 Tutku Yayıncılık
1. Look at the photos below. What do the people in the photos do? Where are they? What are they doing at the moment? Share your opinions with your friends.
Çeviri: Aşağıdaki fotoğraflara bakın. Fotoğraflardaki insanlar ne yapıyor? Neredeler? Şu anda ne yapıyorlar? Görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşın.
Cevap: The people in the pictures are presenting the news. (Resimlerdeki insanlar haber sunuyorlar. )
2. Listen and answer the questions.
Çeviri: Soruları dinleyin ve cevaplayın.
Cevap:
3. Have you ever experienced a natural disaster or seen one on TV? While you talk to your partner, ask for more information to check your understanding when you need.
Çeviri: Hiç doğal bir felaket yaşadınız mı veya televizyonda gördünüz mü? Partnerinizle konuşurken, ihtiyaç duyduğunuzda anlayıp anlamadığınızı kontrol etmek için daha fazla bilgi isteyin.
Cevap: I have never experienced a disaster before, but I have witnessed earthquakes on television. (Daha önce bir felaket yaşamadım ama televizyonda depremlere şahit olmuştum.)
8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Tutku Yayıncılık
1. Look at the photos. Do you ever see similar events? If so, give some information.
Çeviri: Fotoğraflara bakın. Hiç buna benzer olaylar gördünüz mü? Eğer öyleyse, biraz bilgi verin.
Cevap: Yes, I have seen events like in the pictures. When it rains, rainbows often appear, and when it’s cloudy and stormy, lightning strikes. (Evet resimlerdeki gibi olaylar gördüm. Yağmur yağdığında çoğu zaman gökkuşağı çıkıyor, hava kapalı ve fırtınalıykende şimşekler çakıyor.)
2. Scan the text and write the names of the natural phenomena under the photos.
Çeviri: Metni tarayın ve fotoğrafların altına doğa olaylarının adlarını yazın.
Cevap: