onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
113 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çocukların barınma, beslenme ve sağlık hizmetleri, çocukların temel haklarından ve ihtiyaçlarından olan yaşama, sağlık ve gelişme haklarını içerir. Bu hakların sağlanması için hem bireysel hem de toplumsal olarak yapılması gerekenler şunlardır:

  • Ailelerin çocuklarına iyi bakmaları: Aileler, çocuklarının barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerine erişimini sağlamalı, onlara temiz, güvenli ve sağlıklı bir ortam sunmalı, onların yeterli ve dengeli beslenmelerine özen göstermeli, onların düzenli olarak doktor kontrolünden geçmelerini sağlamalı ve onlara sevgi ve ilgi göstermelidir.
  • Devletin çocuklara destek olması: Devlet, çocukların barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmalı, bu hizmetleri ücretsiz veya uygun fiyatlı olarak sunmalı, bu hizmetlerin kalitesini ve denetimini arttırmalı, bu hizmetlere ihtiyacı olan çocuklara öncelik vermelidir.
  • Sivil toplum kuruluşlarının çocuklara yardım etmesi: Sivil toplum kuruluşları, çocukların barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerine erişimini desteklemeli, bu hizmetleri sağlayan veya tamamlayan projeler geliştirmeli, bu hizmetlere ihtiyacı olan çocuklara ulaşmaya çalışmalıdır.
  • Toplumun çocuklara duyarlı olması: Toplum, çocukların barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerine erişimini önemsemeli, bu konuda bilinçli ve duyarlı olmalı, bu hizmetleri sağlayan veya destekleyen kurum ve kişilere katkıda bulunmalıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...