onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
64 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 174 Cevabı

En fazla gezip görmek istediğiniz ülke neresidir? Bu ülkenin hangi özelliklerini merak ediyorsunuz?

Bazı insanlar, kültür, yemek, müze ve tarih gibi şeylerle ilgilenirler. Bu durumda, Avrupa’da birçok harika ülke var. Örneğin, FransaAlmanya ve İspanya gibi ülkeler zengin bir kültüre, lezzetli bir mutfağa ve dünyanın en iyi müzelerine sahipler. Ayrıca, Rusya dünyanın en büyük ülkesi ve her gezgin için heyecan verici fırsatlar sunuyor. Moskova’daki Kremlin, ziyaretçilerin görebileceği en ilginç yerlerden biri.

Bazı insanlar ise doğa, macera, plaj ve egzotik yerlerle ilgilenirler. Bu durumda, Asya ve Okyanusya’da birçok harika ülke var. Örneğin, Yeni ZelandaJaponya ve Endonezya gibi ülkeler muhteşem manzaralara, eşsiz kültürlere ve eğlenceli aktivitelere sahipler. Ayrıca, Antarktika aslında bir ülke değil, ama çocuklarınızla veya yalnız gidebileceğiniz inanılmaz bir yer. Penguenlerle tanışabilir, kayak yapabilir ve buzulları görebilirsiniz.

Benim için en fazla gezip görmek istediğim ülke ise Türkiye. Bu ülkenin çok güzel olduğunu duydum. Hem Avrupa hem de Asya kültürünü bir arada yaşatan bir yer. İstanbul’daki tarihi eserleri, Kapadokya’daki sıcak hava balonlarını, Bodrum’daki plajları ve daha birçok şeyi merak ediyorum. Belki bir gün sizinle tanışabilirim.

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

Dünya haritası üzerinde bir ülke belirleyiniz ve seçtiğiniz ülkenin önemli özelliklerini araştırınız. Edindiğiniz bilgileri resim, harita, grafik vb. görsel materyallerle destekleyerek sınıfınızda bu ülkeyi tanıtıcı bir sunum yapınız.

Cevap:

Örneğin, Türkiye'yi seçerdim

  • Türkiye, topraklarının büyük bölümü Anadolu’da, küçük bir bölümü ise Balkan Yarımadası’nın güneydoğu uzantısı olan Trakya’da yer alan kıtalararası bir ülkedir.
  • Türkiye’nin başkenti Ankara, en büyük şehri ise İstanbul’dur.
  • Türkiye’nin resmî dili Türkçe’dir. Ülke nüfusundaki Türklerin oranı CIA’e göre %70-75, Konda’ya göre %76 ve Konsensus’a göre %77’dir.
  • Türkiye’nin hükûmet sistemi üniter cumhurbaşkanlığı sistemli anayasal cumhuriyettir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’tur.
  • Türkiye’nin yüzölçümü 783.356 km2, nüfusu ise 2022 sayımına göre 85.279.553’tür.
  • Türkiye’nin para birimi Türk lirası (TRY · ₺), zaman dilimi UTC +3 (TSİ), telefon kodu +90 ve internet alan adı .tr’dir.
  • Türkiye’nin komşuları Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Azerbaycan, Irak ve Suriye’dir. Güneyini Kıbrıs Adası ve Akdeniz, batısını Ege Denizi ve kuzeyini Karadeniz çevreler.
  • Türkiye’nin tarihi çok eski ve zengindir. Anadolu toprakları üzerinde Hititler, Frigler, Lidyalılar, İyonlar gibi çeşitli eski Anadolu medeniyetleri yaşamıştır. Daha sonra Helenistik Dönem, Roma İmparatorluğu ve Bizans dönemleri yaşanmıştır. Selçuklu Türkleri 1071 yılında Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’yu fethetmiş ve İslamlaşma ve Türkleşme faaliyetleri başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu ise 1299 yılında kurulmuş ve 1922 yılında yıkılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ise 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...