onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
86 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Renatürasyon, denatüre olmuş bir protein veya nükleik asidin (DNA gibi) doğal yapısına geri dönmesi işlemidir. Bu işlem, denatürasyonun tersidir. Denatürasyonda, protein veya nükleik asitler doğal biyomoleküler yapılarını kaybederler. Örneğin, bir DNA molekülü ısıtılarak denatüre edilebilir. Isıtılmış DNA, iki ipliğe ayrılır. Proteinler için ise, denatürasyon, güçlü asit veya baz, yoğun tuz çözeltisi, organik çözücü, radyasyon veya ısı gibi dış stres veya bileşiklerin uygulanması ile gerçekleştirilir.

Denatüre edilmiş nükleik asit veya proteinin orijinal formuna yeniden yapılması renatürasyon ile yapılır. Örneğin, ısıtılarak denatüre edilmiş bir DNA, iki ipliği yavaşça soğutarak ve orijinal çift sarmal yapısını yeniden kazanmak için yeniden birleştirerek orijinal formuna dönebilir. Denatüre edilmiş bir protein de denatürasyon sonrası orijinal formuna geri dönebilir, ancak denatüre edilmiş nükleik asitlerde olduğu kadar yaygın değildir. Denatüre edilmiş bir proteinin orijinal formuna geri dönmesi için bir yöntem, PAGE veya IEF protein tanımlaması sırasında denatürasyon sonrası SDS ve denatüre edici ajanların uzaklaştırılmasıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...