onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
69 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 56 181

Mustafa Kemal’in parti programının belirlenmesinde izlediği yol hakkındaki düşüncelerim şunlardır:

  • Mustafa Kemal’in parti programının belirlenmesinde izlediği yol, halkın görüşüne ve isteğine dayalı, görüş birliği ile, milletin hakim olduğu demokrat bir yoldur. Bunu çok yerinde ve Atamıza yakışır buluyorum. Demokrasinin olduğu bir yerde halkın seçimlerine önem verilmesi gerekir ki buda başarı ile yapılmıştır.
  • Mustafa Kemal’in parti programının belirlenmesinde izlediği yol, ilim ve fen adamlarının yardım ve işbirliğine başvurmak, halkı ile görüşmeler yapmak, ülkenin sorunlarını ve çözüm yollarını araştırmak şeklinde olmuştur. Bunu da çok akıllıca ve vizyoner bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Bilime ve halka dayanan bir siyaset anlayışı, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için en doğru yoldur.
  • Mustafa Kemal’in parti programının belirlenmesinde izlediği yol, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılapçılık ilkelerini esas almıştır. Bunu da çok ileri görüşlü ve çağdaş bir fikir olarak görüyorum. Bu ilkeler, Türkiye'nin bağımsızlığını, bütünlüğünü, demokrasisini, laikliğini ve modernliğini korumak için en uygun ilkelerdir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...