onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
32 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 5 20 86

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 6 47 148

Erzurum ve Sivas kongreleri, Millî Mücadele döneminde düzenlenen önemli kongrelerdir. Bu kongrelerde, işgale karşı mücadele etmek ve Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için kararlar alınmıştır.

Erzurum Kongresi, 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilmiştir. Bu kongrede, Misak-ı Millînin ilk altı maddesi kabul edilmiş, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı savunulmuştur. Ayrıca, Temsil Heyeti seçilmiş ve Mustafa Kemal başkanlığında Ankara’ya gönderilmiştir.

Sivas Kongresi ise, 4 - 11 Eylül 1919 tarihleri arasında Sivas’ta toplanmıştır. Bu kongrede, Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar genişletilerek tüm ulusu kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmiş ve Misak-ı Millînin son dört maddesi eklenmiştir. Ayrıca, Temsil Heyeti’nin yetkileri artırılmış ve milli iradeyi temsil eden bir meclis kurulması kararlaştırılmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...